Головна Новини Політика рада Нардепи проголосували за звільнення омбудсмена
commentss НОВИНИ Всі новини

Нардепи проголосували за звільнення омбудсмена

Депутати проголосували за звільнення Денісової

31 травня 2022, 16:55
Поділіться публікацією:

Верховна Рада ухвалила рішення про звільнення Людмили Денісової з посади Уповноваженого з прав людини. За це рішення віддали голоси  234 депутатів, з них 17 голосів віддали депутати колишнього ОПЗЖ. Нового омбудсмена не призначили, написав нардеп Ярослав Железняк.

Нардепи проголосували за звільнення омбудсмена

Фото Телеграм Ярослав Железняк

Також нардеп зазначив, що на розгляді питання була присутня віце-прем'єрка Ірина Верещук, вона виступила з доповіддю, розкритикувавши роботу Денісової.

Партійці "Європейської солідарності" не підтримали рішення, зазначив Олексій Гончаренко. За його словами, повноваження Денісової спливають через дев'ять місяців, а тому звільнення недоречне. На думку депутата, омбудсмен повинен не залежати від політиків.

"Мені стало відомо, що за дорученням Офісу Президента України розпочався збір підписів народних депутатів про висловлення мені недовіри та звільнення з посади на засіданні Верховної Ради України 31.05.2022. Прийняття рішення планується відповідно до статті 12 Закону України "Про правовий режим воєнного стану" зі змінами від 12.05.2022. Застосування вищезазначеного механізму для усунення мене з посади Уповноваженого буде порушенням Конституції України, законів України "Про правовий режим воєнного стану" та "Про Уповноваженого Верховної Ради з прав людини", норм міжнародного права", — писала раніше омбудсмен.

Тоді вона наголосила, що омбудсмена можна звільнити з посади виключно у відповідності до вичерпного переліку чітких та розумних умов, встановлених законом.

Як писав портал "Коментарі", В Україні відзначатимуть нове державне свято в липні. Відповідне рішення ухвалила Верховна Рада.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/yzheleznyak
comments

Обговорення


Новини