Головна Новини Політика зовнішня політика Окремі країни почали сумніватися в ефективності нафтового ембарго проти росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Окремі країни почали сумніватися в ефективності нафтового ембарго проти росії

Представники цих країн вважають, що такий захід допоможе конкурентам Європи

4 травня 2022, 23:29
Поділіться публікацією:

Представники влади Греції, Мальти та Кіпру заявляють про негативні наслідки  після того, як буде запроваджено нафтового ембарго проти Росії на країни Євроспільноти. Про це інформує Bloomberg.

Окремі країни почали сумніватися в ефективності нафтового ембарго проти росії

3 країни засумнівалися у ефективності нафтового ембарго проти кремля (фото з відкритих джерел)

 Вище згадувані країни стверджують, що ця заборона  допоможе європейським конкурентам з тої причини, що Євросоюз  включає заборони для  судів та компаній з Європи щодо  надання послуги із перевезення нафти з РФ, включивши страхування.

Ембарго негативно відіб’ється на  економіці  Греції та Кіпру, адже там судноплавні галузі є  найбільшими, влада Мальти надає  дозволи судновласникам  реєструвати в цій країні власні судна у себе та виходити під мальтійським прапором.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що ЄС вирішив запровадити ембарго на російську нафту. Під час виступу в Європарламенті голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн представила шостий пакет санкцій проти Російської федерації, який, зокрема, включає ембарго на імпорт усієї нафти з РФ. За словами голови ЄК, ембарго на російську нафту потрібно вводити "акуратним чином", щоб був час знайти альтернативних постачальників та мінімізувати вплив санкцій на ринки. Водночас у ЄС запропонували запровадити винятки для Угорщини та Словаччини, які сильно залежать від російської нафти. Цим країнам буде дозволено імпортувати сировину до кінця 2023 року. На рішення запровадити нафтове ембарго вже відреагували на світових ринках. Зокрема, ціни на нафту еталонних марок демонструють сьогодні впевнене зростання. Липневі ф'ючерси на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures до 10:35 дорожчають на $2,7

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини