Головна Новини Політика зовнішня політика ЄС вирішив запровадити ембарго на російську нафту: ціни на сировину різко пішли вгору
commentss НОВИНИ Всі новини

ЄС вирішив запровадити ембарго на російську нафту: ціни на сировину різко пішли вгору

Ембарго на російську нафту передбачає поступову заборону імпорту сировини протягом шести – восьми місяців

4 травня 2022, 11:38
Поділіться публікацією:

Сьогодні, 4 березня, під час виступу в Європарламенті голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн представила шостий пакет санкцій проти Російської федерації, який, зокрема, включає ембарго на імпорт усієї нафти з РФ, повідомляє Reuters .

ЄС вирішив запровадити ембарго на російську нафту: ціни на сировину різко пішли вгору

Новий пакет санкцій ЄС проти РФ передбачає повну заборону імпорту російської нафти. Фото: Pixabay

"Давайте зрозуміємо: це буде нелегко. Але ми просто повинні над цим працювати. Маємо максимізувати тиск на Росію, мінімізуючи вплив на наші економіки", – заявила фон дер Ляйєн.

За словами голови ЄК, ембарго на російську нафту потрібно вводити "акуратним чином", щоб був час знайти альтернативних постачальників та мінімізувати вплив санкцій на ринки.

За даними АРА, ембарго на російську нафту передбачає поступову заборону імпорту сировини протягом шести – восьми місяців.

Водночас у ЄС запропонували запровадити винятки для Угорщини та Словаччини, які сильно залежать від російської нафти. Цим країнам буде дозволено імпортувати сировину до кінця 2023 року.

На рішення запровадити нафтове ембарго вже відреагували на світових ринках. Зокрема, ціни на нафту еталонних марок демонструють сьогодні впевнене зростання

Так, липневі ф'ючерси на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures до 10:35 дорожчають на $2,7 (2,57%) – до $107,67 за барель.

У той же час, вартість ф'ючерсу на WTI на червень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) підвищилася на $2,79 (2,72%) – до $105,2 за барель.

Раніше глава Офісу президента України Андрій Єрмак заявив , що ембарго щодо нафти з РФ, що доставляється танкерами, може набути чинності швидше. Воно допоможе нашій країні швидко здійснити свою мету — економічно розтрощити РФ.

Нагадаємо, у березні цього року Великобританія, слідом за США, відмовилася від закупівлі енергоносіїв із Російської федерації.


 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини