Головна Новини Політика зовнішня політика Одна з азіатських країн опинилася на межі катастрофи
commentss НОВИНИ Всі новини

Одна з азіатських країн опинилася на межі катастрофи

За даними Бі-бі-сі, у КНДР почастішали випадки смерті від голоду, схоже, що країна стоїть на межі масової катастрофи

16 червня 2023, 16:53
Поділіться публікацією:

Схоже, що в самій ізольованій країні світі – КНДР – продовольчі труднощі досягли такого масштабу, що в країні може початися масовий голод. Про це повідомляють "Коментарі" із посиланням на розслідування Бі-бі-сі.

Одна з азіатських країн опинилася на межі катастрофи

Голод в КНДР

Як пишуть британські журналісти, на початку 1990-х Північна Корея пережила голод, від якого загинуло близько трьох мільйонів людей. Зараз, судячи з уривкових повідомлень із країни, ситуація повторюється. Північнокорейський режим і раніше не міг самостійно забезпечити 26 мільйонів північнокорейців їжею, а з розвитком ядерної програми ці проблеми посилилися. На ракетну програму 2022 року витрачено півмільярда доларів США. Цього було б достатньо, щоб перекрити дефіцит зерна в країні.

Крім цього, з початком епідемії ковіда у 2020 році режим перекрив як офіційне ввезення гуманітарних вантажів з Китаю, так і контрабанду, яка надходила на чорний ринок. А спроби північнокорейців тікати з країни припиняються найжорсткішим способом – стратами.

Факти загибелі від голоду опосередковано визнав і сам Кім Чен Ин, заборонивши жителям своєї країни самогубства, на які дехто йде в голодному розпачі.

Бі-бі-сі наводить низку анонімних свідчень північнокорейців, здобутих журналістами. За словами однієї з мешканок Пхеньяну, вона особисто знала сім'ю із трьох людей, які померли у себе вдома з голоду.

"Ми постукали до них у двері, щоб запропонувати води, але ніхто не відповів", — розповіла Чжі Ен. За її словами, коли влада увійшла до квартири, вона виявила, що сусіди померли.

"Те, що звичайні представники середнього класу спостерігають у себе по сусідству голод, викликає серйозне занепокоєння, — каже фахівець з економіки Північної Кореї Пітер Уорд. — Ми поки що не говоримо про повномасштабний колапс суспільства або масове недоїдання, але справи виглядають погано".

Тим часом, високопоставлений представник РПЦ відвідав Рим.

Кремль призначив дату "виборів" на окупованих теренах України.

А Зеленський зкличе РНБО.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

PR

16 червня 2023, 16:37

Краще б цією "азійською країною" була Північно-східна азійська країна, тобто Ерефія


Новини