Головна Новини Політика зовнішня політика Обмеженням бути: через що ЄС готує нові санкції проти Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Обмеженням бути: через що ЄС готує нові санкції проти Росії

Російську Федерацію планують карати за порушення міжнародного права по відношенню до інших держав, в т.ч. і України

29 червня 2021, 14:07
Поділіться публікацією:

В Євросоюзі займаються підготовкою чергового санкційного пакета проти РФ. За словами Верховного представника ЄС із питань закордонних справ і політики безпеки Жозепа Борреля, варіанти підготовлених обмежень стануть відомі вже найближчими тижнями. Інформацію передає інформагентство "УНН" із посиланням на веб-портал Європейської служби зовнішніх справ.

Обмеженням бути: через що ЄС готує нові санкції проти Росії

Жозеп Боррель про санкції проти Росії. Фото: Francois Lenoir / AP

Підготовка деяких санкцій може зайняти і місяці, повідомляв Боррель. Однак це зайвий раз підкреслить єдність Європейського Союзу — щоб мати перевагу в переговорах із Москвою.

Всі обмеження, якими займаються європейські політики, розробляються для того, щоб максимально "притиснути" Росію через її постійні порушення міжнародного права. Євросоюз стежитиме за проявами недружніх відносин РФ як до країн-членів ЄС, так і до інших європейських держав.

Основними причинами початку роботи над новим санкційним пакетом проти офіційної Москви Жозеп Боррель назвав нинішню агресію російських військових на українському Донбасі, анексію Кримського півострова, а також необхідність притягти до відповідальності винних у трагедії пасажирського лайнера МН17 на сході України. Політик вважає, що в Росії досі відмовляються повноцінно співпрацювати у цій справі, що також суперечить міжнародним зусиллям.

При цьому, на думку Борреля, в Європейській раді досі повністю не відмовилися від ймовірного проведення масштабної зустрічі лідерів ЄС з президентом Росії Володимиром Путіним. Чи буде погоджено подібний захід, поки не повідомляється. До слова, ймовірність такого діалогу була запропонована канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали, як експерти тлумачать підтримку Росії, яка пролунала від Меркель, і як можливий саміт ЄС-РФ може вплинути на Україну.

Також на порталі ви можете дізнатися про те, чому через санкції ЄС у Республіці Білорусь можуть ввести воєнний стан.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини