Головна Новини Політика зовнішня політика Нова Зеландія запровадила санкції проти РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Нова Зеландія запровадила санкції проти РФ

Острівна держава продовжує вживати заходів у зв'язку із нападом РФ на Україну

11 травня 2022, 14:50
Поділіться публікацією:

Керівництво Нової Зеландії оголосило про нові антиросійські санкції. Цього разу вони торкнуться питань дезінформації та відповідальних за кібератаки на урядові портали України.

Нова Зеландія запровадила санкції проти РФ

Місто Веллінгтон, столиця Нової Зеландії. Фото: Екваторіал-тур

Як заявила міністр закордонних справ Нової Зеландії Нанаї Махута, його країна продовжує однозначно засуджувати невиправданий та незаконний напад Росії на Україну.

Пропагандистська машина президента Путіна працює повним ходом, поширюючи брехню та неправдиву інформацію, щоб виправдати незаконне вторгнення Росії. Сьогоднішнє оголошення відображає наше повне неприйняття наративу Путіна”, – розповіла Махута.

У заяві йдеться, що ці санкції спрямовані проти восьми людей та організацій, причетних до кампанії дезінформації Путіна, а також кібератак на Україну.

Зокрема, обмежувальні заходи ґрунтуються на попередніх санкціях Нової Зеландії проти пропагандистів та розширюються на "ферму тролів", представника міністерства оборони Росії та інших.

"Сьогоднішні санкції – це наші перші, які спрямовані проти зловмисної кіберактивності Росії та відображають нашу відданість реагувати на агресію Путіна на всіх фронтах", – зазначила Махута.

Під санкції потрапив офіційний представник Міноборони РФ Ігор Конашенков, президент медіахолдингу "Червона зірка" Олексій Піманов, співзасновник кримського інформагентства NewsFront Михайло Синелін та гендиректор "ВДТРК" Олег Добродєєв, начальник військової розвідки РФ Ігор Костюков.

Крім цього, до списку санкцій внесли 85-й головний центр спеціальної служби Головного управління Генштабу РФ, "Головний центр спеціальних технологій" та "Агентство інтернет-досліджень".

Нагадаємо, 4 травня під час виступу в Європарламенті голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн представила шостий пакет санкцій проти Російської федерації, який, зокрема, включає ембарго на імпорт усієї нафти з РФ. За словами голови ЄК, ембарго на російську нафту потрібно вводити "акуратним чином", щоб був час знайти альтернативних постачальників та мінімізувати вплив санкцій на ринки. Ембарго на російську нафту передбачає поступову заборону імпорту сировини протягом шести – восьми місяців.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини