Головна Новини Політика зовнішня політика Німецька розвідка прослуховувала Лукашенка: що дізналися
commentss НОВИНИ Всі новини

Німецька розвідка прослуховувала Лукашенка: що дізналися

Завдяки цьому німецька розвідка отримала важливу інформацію, яка стосується як Білорусі, так і Росії

7 липня 2023, 19:59 comments7526
Поділіться публікацією:

Розвідка Німеччини прослуховувала переговори глави Білорусі Олександра Лукашенка та ватажка ПВК "Вагнер" Пригожина 24 червня, передає німецьке видання ARD. Про це повідомляють "Коментарі".

Німецька розвідка прослуховувала Лукашенка: що дізналися

Бундестаг

Як повідомляють журналісти, у розпал хаосу шпигуни Федеральної розвідувальної служби (БНД), мабуть, стали свідками важливої розмови. Згідно з дослідженнями WDR та NDR, німецька служба зовнішньої розвідки відстежувала спілкування між босом "Вагнера" Євгеном Пригожиним та білоруським правителем Олександром Лукашенком.

Представник БНД відмовився коментувати це питання, коли його спитали. Служба розвідки "зазвичай не коментує публічно питання щодо будь-яких висновків чи діяльності розвідки", — сказав представник.

Крім того, німецька розвідка підозрювала, що Пригожин влаштує заколот ще за тиждень до подій у Ростові, але не спромоглася підтвердити цю інформацію. Через це зараз БНД опинилася під політичним пресингом. Як виявилося, служба проінформувала федеральний уряд про спробу державного перевороту в Росії лише в суботу — у той час, коли вона вже йшла повним ходом.

Нагадаємо, що заколот Пригожина розпочався увечері 23 червня і тривав до вечора наступного дня – суботи, 24 червня. За цей час вагнерівці встигли захопити Ростов-на-Дону, пройти низку регіонів Росії та зупинитися за 200 кілометрів від Москви. Вважається, що як переговорник між ватажком ПВК "Вагнер" Пригожиним і президентом РФ Путіним виступив правитель Білорусі Олександр Лукашенко. Внаслідок домовленостей Пригожин зупинив свій рух на Москву, а йому та його бійцям дали можливість "піти в Білорусь". Наметові табори для них вже споруджено в республіці.

Тим часом, Росія створила на територіях України ще одну окупаційну структуру.

Столтенберг анонсував участь Зеленського у саміті НАТО.

А Буданов озвучив новий прогноз про війну.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини