Головна Новини Політика зовнішня політика Німеччина готує найбільший пакет військової допомоги для України: що до нього увійде
commentss НОВИНИ Всі новини

Німеччина готує найбільший пакет військової допомоги для України: що до нього увійде

У пакет увійдуть бронетехніка, системи ППО, колісні гаубиці

13 травня 2023, 16:47
Поділіться публікацією:

Німеччина готує найбільший досі пакет військової допомоги Україні на суму майже 2,7 млрд євро. У нього, як повідомляють "Коментарі", увійдуть БМП Marder, танки Leopard 1, зенітні самохідні установки Gepard, системи ППО IRIS-T SLM з боєприпасами та інші види важкої техніки, заявило в суботу, 13 травня, міністерство оборони в Берліні.

Німеччина готує найбільший пакет військової допомоги для України: що до нього увійде

Німеччина підтримає Україну

За даними видання Der Spiegel, цей пакет був узгоджений останніми днями під час секретних переговорів між міністерствами та відомством федерального канцлера. Акцент зроблено на посиленні сухопутних військ України бронетехнікою та підвищення ефективності української ППО. Глава Офісу президента України Андрій Єрмак висловив подяку Берліну у зв'язку із оголошеною допомогою.

"Дякую союзникам. Працюємо", — написав він у Telegram.

Пакет, за даними видання, присвячений врученню президенту України Володимиру Зеленському Міжнародної премії імені Карла Великого в Ахені 14 травня. Не виключено, що Зеленський особисто прибуде на церемонію для здобуття нагороди, якої цього року удостоєно українського народу і президента, передає DW.

Новий список німецьких озброєнь для України дуже довгий – Україна отримає ще 20 БМП Marder, 30 танків Leopard-1, 18 колісних гаубиць, обіцяних ще наприкінці 2022 року, чотири системи ППО IRIS-T SLM, 12 пускових установок IRIS-T SLS та сотні керованих ракет для цих систем. IRIS-T – одна з найсучасніших у світі систем ППО. За останні місяці дві такі системи, вже поставлені Україні, перехопили багато російських пакетів та безпілотників, зазначає Der Spiegel. За даними видання, Німеччина також надасть Україні допомогу у виявленні позицій противника — Києву буде передано до 200 розвідувальних дронів. Крім того, Україна отримає 100 бронетранспортерів для транспортування українських військовослужбовців та 100 транспортних засобів логістичної підтримки.

Тим часом, Швейцарія схвалила постачання зброї в Україну.

Після вибухів у Луганську пропагандисти готуються до ударів по Ростову.

А Зеленський прибув до Риму.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини