Головна Новини Політика зовнішня політика Нетаньяху заявив про початок "другої війни за незалежність"
commentss НОВИНИ Всі новини

Нетаньяху заявив про початок "другої війни за незалежність"

Прем'єр Ізраїлю підтвердив початок наземної операції у Газі

28 жовтня 2023, 22:57
Поділіться публікацією:

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху підтвердив початок наземної операції у секторі Газа. Про це повідомляють "Коментарі".

Нетаньяху заявив про початок "другої війни за незалежність"

Біньямін Нетаньяху

На брифінгу в Тель-Авіві він заявив, що розпочався новий етап війни. Його він назвав "другою війною за незалежність". Її метою він назвав знищення ХАМАС та звільнення всіх заручників.

Нагадаємо, що під час нападу 7 жовтня на Ізраїль ХАМАС жорстоко вбив 1400 ізраїльтян, а також захопив 220 заручників. Пізніше терористи заявили, що 50 заручників уже загинули внаслідок ізраїльських ударів по сектору Гази.

У відповідь на агресію ХАМАС Ізраїль оголосив про проведення операції "Залізні мечі", під час якої став наносити авіаудари об'єктами ХАМАС у секторі Газа. Результатом цих ударів стало знищення частини керівництва радикального руху, інфраструктури бойовиків, але й загибель мирного населення Гази. За різними повідомленнями, загинули від 5 до 7 тисяч палестинців.

Ізраїль зволікав із початком наземної операції. Спершу він закликав мирне населення Гази покинути сектор та йти на південь. Але Єгипет, невдоволений можливим проникненням терористів на свою територію, заблокував вихід палестинців із Гази. За повідомленнями ЗМІ, одночасно з завданням авіаударів у Катарі відбувалися таємні переговори між ХАМАС та Ізраїлем, з метою звільнення заручників.

Увечері 26 жовтня стало відомо про зрив цих переговорів, і військовий кабінет Ізраїлю ухвалив одностайне рішення про проведення наземної операції в Газі, проти чого заперечували арабські країни. Протягом доби Ізраїль заперечував, що розпочав операцію в Газі, називаючи активізацію "розширенням" своїх військових зусиль.

Тим часом, ізраїльська армія наступає у секторі Газа із союзниками: хто допомагає ЦАХАЛ.

Ердоган засудив Ізраїль і нагадав, що Палестина належала Туреччині.

А Маск висловився щодо Гази.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ККК

28 жовтня 2023, 22:35

Когда уже хоть одна сильная страна сотрет Тель-Авив с лица земли с жидовней там осевшей. Надо чтоб жидовня кровью умылась!


Новини