Головна Новини Політика зовнішня політика «Найгірше, що може статися»: Сергій Таран розповів, в чому небезпека візиту Меркель в Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

«Найгірше, що може статися»: Сергій Таран розповів, в чому небезпека візиту Меркель в Україну

Візит Меркель може стати справжньою пасткою для України

12 серпня 2021, 23:07
Поділіться публікацією:

Буде справжньою трагедією для держави, якщо під тиском Німеччини українська влада погодиться на економічні компенсатори замість запуску "Північного потоку-2". Як передає видання "Коментарі", такими побоюваннями напередодні візиту канцлера ФРН Ангели Меркель в Україну поділився на своєму ютуб-каналі політолог Сергій Таран.

«Найгірше, що може статися»: Сергій Таран розповів, в чому небезпека візиту Меркель в Україну

Володимир Зеленський и Ангела Меркель. Фото: Фокус

Політолог зазначив, напередодні вояжу президента України Володимира Зеленського в США в Україну прилетить канцлер ФРН Ангела Меркель. Ймовірно, летить Меркель до Києва переконувати Зеленського, що в "Північному потоці-2" нічого страшного немає і, що, якщо Україна від запуску "Північного потоку-2", якщо і не виграє, то вже точно не програє. Очевидно, що результати цієї зустрічі будуть представлені і Джо Байдену. Меркель дуже хоче, щоб перед візитом в Білий Дім Зеленський погодився з позицією Берліна, що з "Північним потоком-2" все добре. На думку політолога, Україна повинна стійко стояти на своєму, що в обмін на запуск "Північного потоку-2" ми повинні отримати ПДЧ щодо членства в НАТО або готовність отримувати летальну зброю або ще якісь важливі перспективи щодо членства в ЄС і НАТО. Можуть бути й інші компенсатори, наприклад, участь західного бізнесу в модернізації української ГТС, це буде гарантія того, що прокачування газу через нашу ГТС буде тривати.

Сергій Таран підкреслив, найгірше, що може статися, це якщо під тиском Меркель Україна погодиться на економічні компенсатори запуску "Північного потоку-2". Це означає, що Україна готова продати свою безпеку за гроші. Тому головне і єдине питання, яке повинна ставити Україна — це чіткі гарантії безпеки, зокрема, отримання ПДЧ щодо вступу в НАТО і чітка європерспектива з конкретними датами.

Читайте також раніше на порталі "Коментарі" — екс-глава МЗС України Павло Клімкін розповів, чого чекати від зустрічі Меркель і Зеленського.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини