Головна Новини Політика зовнішня політика «Найближчі 3-5 років ...»: у Єврокомісії зробили заяву щодо членства України в ЄС
commentss НОВИНИ Всі новини

«Найближчі 3-5 років ...»: у Єврокомісії зробили заяву щодо членства України в ЄС

Віцепрезидент Єврокомісії та єврокомісар із торгівлі Валдіс Домбровскіс розповів про перспективи членства України в ЄС

23 серпня 2021, 14:20
Поділіться публікацією:

В Єврокомісії не розглядають Україну як потенційного члена Європейського Союзу в найближчі 3-5 років. Такого висновку можна дійти, з огляду на заяву віцепрезидента Єврокомісії Валдіса Домбровскіса, яку він зробив в інтерв'ю "РБК-Україна", повідомляє видання "Коментарі".

«Найближчі 3-5 років ...»: у Єврокомісії зробили заяву щодо членства України в ЄС

Прапор ЄС. Фото з відкритих джерел

За словами європейського чиновника, потрібно відштовхуватися від політичної обстановки всередині ЄС. Сьогодні серед країн Євросоюзу немає єдиної думки щодо того, чи потрібно розширювати Європейський Союз у найближчі роки або ж залишити усе як є. Про те, щоб Україна приєдналася до Євросоюзу, не йдеться. Валдіс Домбровскіс визнав, що головний момент у цьому питанні — політика. Якщо ж буде знайдено компромісне рішення з усіма країнами-членами Євросоюзу щодо членства України, то переговори можуть стартувати в будь-який час. Підсумком позитивних результатів переговорів буде дорожня карта.

Єврочиновник зазначив, що зараз всередині Євросоюзу тривають постійні розмови щодо членства України, але компромісного рішення немає. Одні країни підтримують це рішення, інші ж виступають проти. Це стосується не тільки України, а й інших держав, які також дотримуються курсу на вступ до ЄС. Віцепрезидент додав, що щодо України процес затягнувся. Зближення Києва і Брюсселя відбувається занадто повільно. Багато років тривають одні розмови, але просування до кінцевої мети так і не відбувається.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Євросоюз продовжив санкції проти Росії через окупацію Криму.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.rbc.ua/ukr
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини