Головна Новини Політика зовнішня політика Навіщо Байдену потрібне було селфі з Києва і весь таємний візит
commentss НОВИНИ Всі новини

Навіщо Байдену потрібне було селфі з Києва і весь таємний візит

Американський лідер приїхав підтримати незламну країну та лідера вільного світу

20 лютого 2023, 16:22 comments1347
Поділіться публікацією:








Україна отримає від США новий пакет військової допомоги вартістю 500 млн доларів. Він передбачатиме боєприпаси та засоби для захисту неба над Україною. Про це сьогодні, 20 лютого, заявив президент США Джо Байден на брифінгу з українським президентом Володимиром Зеленським, пишуть "Коментарі". З перших повідомлень і припущень, які почали з’являтися цього дня, стало зрозуміло, що недарма перекритий центр Києва та й сам Байден не літатиме через пів світу заради селфі зі столиці України, що регулярно потерпає від рашистиських обстрілів.

Навіщо Байдену потрібне було селфі з Києва і весь таємний візит

Президент США Джо Байден побував у Києві з неоголошеним візитом

Це перший візит Байдена в Україну за час його президентства. Він неодноразово був в Україні як віцепрезидент. А от президент США прибув до Києва вперше за останніх 15 років.

Гостинці від американського лідера виявилися досить потрібними, однак лише анонсованими. Байден заявив, що: для України зібрали 700 танків, тисячі бронемашин, тисячу артсистем і понад 2 млн артилерійських боєприпасів, а ще ракетні системи і засоби ППО.

“Анонсований сьогодні пакет передбачає боєприпаси для HIMARS та гаубиць, більше Javelin, протитанкові системи, системи повітряного спостереження, щоб захистити український народ від бомбардувань”, — сказав очільник Білого дому.

Крім того, Байден анонсував нові санкції проти російських еліт.

“Цього тижня ми оголосимо про додаткові санкції проти еліт та компаній, які намагаються ухилитися від російської військової машини або заповнити її”, — додав президент США.

Байден зазначив, що завдяки двопартійній підтримці у Конгресі цього тижня США виділять мільярди бюджетної допомоги, щоб допомогти у забезпеченні базових потреб для українських громадян. А ще, додав, що за останній рік його країна разом із союзниками надали Україні безпрецедентну військову, економічну та гуманітарну підтримку, і ця підтримка продовжуватиметься. А напередодні роковин вторгнення Росії в Україну він перебуває в Києві, щоб зустрітися з президентом Володимиром Зеленським і підтвердити непохитну та незмінну відданість демократії, суверенітету й територіальній цілісності України.

"Фактично рік тому ми мали розмову з Зеленським під звуки перших вибухів. Тоді Ви попросили зібрати всіх лідерів світу і організувати допомогу, — сказав Байден. – Ми не знали чи ми зустрінемося знову, але Україна уже рік стоїть, як і демократія, як і США поруч з вами. Ми збудували коаліцію по обидва боки океану, об'єднавши понад пів сотні країн".

За його словами, що стосується Росії, то Путін хотів розділити Захід, сподівався, що Україну не підтримають. Він і в цьому помилився. Відтак, Байден вкотре послав меседж у Кремль: країна-терористка уже програла, питання лише в тому, коли Путін та його оточення це зрозуміють.


Як писали "Коментарі", візит Байдена до Києва перед роковинами вторгнення Росії в Україну – це перемога України. Президенти США та України обидва задоволені візитом і його можна назвати перемогою та чітким сигналом для путінського режиму.

Також видання "Коментарі" повідомляло – місія – пережити ще раз 24 лютого: що потрібно знати українцям – як не піддаватися паніці.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини