Головна Новини Політика зовнішня політика НАТО перегляне дипломатичні відносини з Росією — Столтенберг
commentss НОВИНИ Всі новини

НАТО перегляне дипломатичні відносини з Росією — Столтенберг

Колишній документ був створений ще до активної агресії Росії щодо України

10 березня 2021, 14:38
Поділіться публікацією:

Дипломатичні відносини між Росією і Північноатлантичним Альянсом можуть змінитися. Принаймні генсек організації Йенс Столтенберг закликає представників НАТО до перегляду окремих угод. Про це він заявив під час онлайн-виступи в Стенфордському університеті. Про подію повідомляє "Дзеркало тижня".

НАТО перегляне дипломатичні відносини з Росією — Столтенберг

НАТО перегляне свої відносини із Росією. Фото із відкритих джерел

На думку чиновника, різні документи про стратегічну співпрацю з РФ були укладені багато років назад. За цей час в Кремлі прийняли багато неоднозначних рішень, серед яких і ті, що викликали осуд всієї світової спільноти — в тому числі військова агресія в Україні та анексія Криму. Столтенберг впевнений: настав час створити нову стратегію для НАТО, в якій обов'язково зміниться кілька ключових моментів.

Нова концепція дії Альянсу з'явиться у 2022 році. Крім дипломатичних відносин з Росією генеральний секретар НАТО закликає переглянути кліматичні проблеми, а також співпрацю із Китаєм. Як стверджує Столтенберг, у світі збільшується загальний вплив КНР, так що країна цілком здатна створити визначальний фактор для продовження всього трансатлантичного партнерства.

За припущеннями Йенса Столтенберга, початок роботи над новою стратегією НАТО покладе саміт учасників Альянсу у 2021 році.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали, що президент Сполучених Штатів Джозеф Байден більше не бачить головним конкурентом на світовій арені Росію. Чому змінилися переконання і чим так загрожує американській політиці Китай — докладніше в нашому матеріалі.

Також на порталі можна відшукати міркування експертів про те, як саме до відносин між США і Китаєм може бути причетна Україна. Фахівці пояснили, чи дійсно нашу країну використовують як інструмент в торговельній війні між двома впливовими державами.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини