Головна Новини Політика зовнішня політика НАТО готується відбивати атаку Росії в Балтійському морі
commentss НОВИНИ Всі новини

НАТО готується відбивати атаку Росії в Балтійському морі

У вересні в Балтійському морі відбудуться військово-морські навчання країн НАТО

2 вересня 2023, 22:35
Поділіться публікацією:

Військово-морські навчання країн НАТО у Балтійському морі, які відбудуться у вересні, цього року вперше будуть присвячені відпрацюванню відбиття можливого російського нападу в регіоні. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на Reuters.

НАТО готується відбивати атаку Росії в Балтійському морі

Корабель "Меса Верде"

За словами командувача ВМФ Німеччини віце-адмірала Яна Крістіана Каака, у навчаннях, які стартують 9 вересня, братимуть участь понад три десятки кораблів і понад три тисячі військовослужбовців із понад десяти країн. У навчанні прийматимуть насамперед країни Альянсу, які мають вихід до Балтійського моря, а також кандидат на вступ до НАТО — Швеція.

Крім них, відпрацьовувати можливу російську агресію також будуть країни НАТО не з балтійського регіону — США, Канада і Франція.

"Ми посилаємо Росії чіткий сигнал про пильність: "Тільки не за нашої вахти", — наводить Reuters слова німецького адмірала. Навчання триватимуть два тижні.

Від США в них братимуть участь десантно-транспортний корабель "Меса Верде", який може бути використаний для перекидання до 800 осіб для морського десанту. Учасник навчань тренуватиметься проводити десантні операції та завдаватиме ударів з моря по суші. Серед іншого військові моделюватимуть ситуацію, в якій Росія перекриє так званий Сувалкський коридор, який пов'язує Польщу з країнами Балтії. При цьому сценарії, Фінляндія, Литва, Латвія та Естонія виявляться відрізаними від сухопутного сполучення з іншими країнами НАТО і допомогу їм можна буде надати лише з моря.

Нагадаємо, що майже одночасно з цими навчаннями у Білорусі, з 1 по 6 вересня, відбуваються навчання країн ОДКБ "Бойове братство-2023". Вони охоплюють західні регіони Білорусі, прикордонні з Польщею, у тому числі ті, що примикають до Сувальського коридору.

Тим часом, Папа римський побажав повернення часів Pax mongolica.

Лія Ахеджакова відхрестилася від українського прапора.

А Коломойського заарештовано з можливістю внесення застави.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини