Головна Новини Політика зовнішня політика Наші аргументи були почуті: у ОП розповіли про важливу розмову з країнами НАТО
commentss НОВИНИ Всі новини

Наші аргументи були почуті: у ОП розповіли про важливу розмову з країнами НАТО

Наша країна озвучила свою позицію країнам-членам Альянсу перед їхньою зустріччю з РФ, зазначили в Офісі президента

11 січня 2022, 11:07
Поділіться публікацією:

Напередодні діалогу НАТО з РФ, який відбудеться 12 січня у форматі засідання Ради НАТО-Росія, Україна провела конструктивний діалог з усіма країнами Альянсу, "озброєвши" їх потрібними аргументами. Як інформує портал "Коментарі", про це розповів заступник голови Офісу президента Ігор Жовква у Facebook.

Наші аргументи були почуті: у ОП розповіли про важливу розмову з країнами НАТО

Прапори НАТО та України. Фото: delo.ua

Жовква зазначив, що він безпосередньо брав участь у засіданні Комісії Україна – НАТО. За словами заступника голови ОП, ті аргументи, які були озвучені Києвом, були прийняті НАТО. При цьому без обговорення не обійшлося. Про те. які моменти викликали розбіжності та чи були спірні моменти у ходжі зустрічі Ігор Жовква каже не став, пославшись на те, що засідання мали закритий характер і він не має права виносити на публіку все, що там обговорювалося.

При цьому Ігор Жовква наголосив, що всі 30 країн дали чітко зрозуміти, що вони залишаються союзниками України та готові всіляко підтримувати суверенітет та територіальну цілісність нашої країни. Також союзники в НАТО високо оцінили стійкий характер України, яка не піддається провокаціям, що походять від країни-агресора біля українського кордону. Жовква наголосив, що він запевнив партнерів у НАТО, що Україна й надалі вестиме таку політику.

За словами заступника голови ОП, окремо на зустрічі обговорювалася тема майбутнього саміту НАТО в Іспанії. Ігор Жовква зазначив, що він повідомив представників країн НАТО, що Україна хотіла б не тільки також бути присутньою на цьому саміті, а й за його підсумками отримати конкретні запевнення про членство в Альянсі, бажано з обумовленими тимчасовими рамками, що могло б мотивувати український народ. ще більше.

Читайте також на порталі "Коментарі" — генсек НАТО Столтенберг хоче компромісу з Росією, він припустився певних поступок.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини