Головна Новини Політика зовнішня політика Генсек НАТО хоче компромісу з Росією: Альянс готовий на поступки
commentss НОВИНИ Всі новини

Генсек НАТО хоче компромісу з Росією: Альянс готовий на поступки

Йєнс Столтенберг заявив, що Альянс готовий працювати над покращенням відносин з РФ

10 січня 2022, 08:35
Поділіться публікацією:

У Північноатлантичному альянсі (НАТО) допускають компроміс із Росією у питаннях безпеки, на чому наполягає Москва. Це може призвести до поліпшення відносин із РФ. Як повідомляє портал "Коментарі", таку позицію озвучив генсек НАТО Єнс Столтенберг, пише видання "Financial Times".

Генсек НАТО хоче компромісу з Росією: Альянс готовий на поступки

Єнс Столтенберг. Фото: з відкритих джерел

Йєнс Столтенберг висловив думку, що для того, щоб дійти якогось компромісного рішення в майбутньому може знадобитися низка зустрічей між Альянсом і РФ.

Генсек НАТО заявив, що треба завжди отримувати правильні уроки з історії, а, як показує практика минулих років, знаходити компроміс НАТО і Росія вміють, тому треба відштовхуватися саме від цього.

Зазначимо, Росія зажадала від НАТО та її лідера США надати гарантії того, що Альянс не продовжуватиме політику розширення на схід. Президент РФ Володимир Путін запропонував США надати юридичні гарантії того, що низка країн, які є географічними сусідами РФ, не будуть у перспективі членами НАТО. Йдеться, звичайно ж, про Україну, Грузію, Молдову, Білорусь. Але якщо Молдова і Білорусь навіть не розглядають перспективи членства в НАТО, то Україна і Грузія якраз навпаки – відкрито заявляють, що не мають наміру переглядати свій зовнішньополітичний курс і хочуть, якнайшвидше приєднатися до військово-політичного блоку.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у Держдепі розповіли, як пройшов перший раунд переговорів між США та Росією у Женеві. Заступник держсекретаря США Венді Шерман розповіла, що США дали зрозуміти російській стороні, що не можуть замість своїх союзників і партнерів гарантувати їхню відмову від членства в різних союзах.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини