Головна Новини Політика зовнішня політика Нардеп згадав про російських бомбардувальників, коментуючи позицію Німеччини щодо постачання зброї
commentss НОВИНИ Всі новини

Нардеп згадав про російських бомбардувальників, коментуючи позицію Німеччини щодо постачання зброї

Гончаренко розкритикував позицію уряду Німеччини

28 січня 2022, 15:50
Поділіться публікацією:

Народний депутат Олексій Гончаренко наголосив, що заявляв про невдоволення позицією Німеччини на сесії ПАРЄ. Також політик прокоментував вимоги Росії та її вплив на німецький уряд й припустив, чому ця країна зайняла таку позицію. Про це повідомляє кореспондент порталу "Коментарі".

Нардеп згадав про російських бомбардувальників, коментуючи позицію Німеччини щодо постачання зброї

У Німеччині дали зрозуміти, що не збираються спрямовувати зброю українцям, фото з відкритих джерел

За його словами, тут може бути два мотиви, чому бундестаг проти поставок зброї українцям. По-перше, ворогувати з Росією німцям не з руки, а по-друге, Кремль тисне на них, згадуючи події минулого століття.

"Перший мотив економічний — вони хочуть заробляти з Путіним гроші на "Північному потоку 2". Другий — Росія сильно експлуатує тему, що Німеччина винна перед нею за нацистські злочини під час Другої світової війни. Винна, але ж не тільки Росії, а й Україні, Білорусії, Польщі, що постраждали найбільше під час війни. Чому вони не відчувають своєї провини тут? Дуже дивна позиція. Дуже засмучує вона мене", — пояснив політик.

Також Гончаренко зазначив, що заявив в ПАРЄ: "Якщо ви не хочете, щоб в вашому небі летіли літаки з військовою допомогою Україні (Німеччина закриває небо для британських літаків), то в вашому небі з'являться російські бомбардувальники".

Крім того, на думку депутата, Росія намагається використати шантаж західних країн для того, щоб "видавити" з України поступки по Донбасу, які підривають суверенітет.

"Це величезний виклик. Зараз вся країна, влада має згадати про ці "червоні лінії". Не може бути виборів на Донбасі в присутності російських військ. Не може бути сценаріїв федералізації України через закріплений статус Донбасу в тілі Конституції. Україна ніколи не має на це йти. Ніяких прямих перемовин з терористами, путінськими маріонетками "ЛДНР", — підкреслив нардеп.

Як повідомляв портал "Коментарі", експерти розповіли, чому Німеччина та деякі інші європейські країни можуть діяти не на користь України, а також – яку позицію нашій владі варто зайняти у "Нормандському форматі".

Андрій Ілларіонов, екс-радник Володимира Путіна, в ефірі телепередачі "Україна з Тиграном Мартиросяном" розповів, чи слід очікувати повномасштабного наступу Росії на Україну найближчими тижнями. За його словами, кількість накопичених військ біля кордонів України для масштабних воєнних операцій замала.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/ua
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини