Головна Новини Політика зовнішня політика Нардеп: США включають «турборежим» в міжнародній політиці, і це нас не може не радувати
commentss НОВИНИ Всі новини

Нардеп: США включають «турборежим» в міжнародній політиці, і це нас не може не радувати

Вашингтон планує значно посилити свою роль і в Центральній та Східній Європі

22 вересня 2021, 14:15
Поділіться публікацією:

Міжнародна ситуація швидко змінюється. Після того, як США з Великобританією фактично закрили для ЄС Індо-Тихоокеанський регіон, тепер Вашингтон планує значно посилити свою роль і в Центральній і Східній Європі. Як інформує видання "Коментарі", таку думку на своїй сторінці в Facebook висловив нардер Єгор Чернів.

Нардеп: США включають «турборежим» в міжнародній політиці, і це нас не може не радувати

Єгор Чернєв Фото: Фейсбук Єгора Чернєва

Він пояснив, мова йде про те, що вже говорилося раніше: чекати "стару" Європу більше ніхто не буде, і більшість глобальних процесів тепер проходити без неї. США явно хочуть взяти під своє крило східний фланг Європи і будувати свою політику там, не озираючись на стурбованість Франції та Німеччини. Так, на тлі крайнього охолодження відносин з цими країнами, Комітет з правилами Палати представників США прийняв поправки до оборонного бюджету, якими пропонується збільшити присутність американських військ в Польщі, Румунії та країнах Балтії.

Нардеп нагадав, крім того, комітетом запропоновано впровадження жорстких санкцій проти осіб і компаній, пов'язаних з будівництвом "Північного потоку-2", аж до блокування їх власності і кримінальних справ. Не забули і про Україну: обсяг допомоги, який пропонується нам надати, становить 300 млн доларів, крім того США хочуть відмовитися від титану з Китаю і Росії і закуповувати його у нас.

"Санкції проти Росії також пропонується значно посилити, і тепер вони можуть стати ще більш болючими. Так, американським громадянам можуть заборонити купувати і продавати російські облігації не тільки на первинному, але і на вторинному ринку, а проти перших осіб РФ розглянуть можливість запровадження персональних санкцій. Схоже, що США включають "турборежим" в міжнародній політиці, і це нас не може не радувати. Час порожніх розмов минув, треба діяти.

Також читайте на порталі "Коментарі" думку Романа Безсмертного — спільна заява Байдена і Зеленського віднесла в минуле і ТКГ, і "Нормандський формат".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини