Головна Новини Політика зовнішня політика Дипломат: спільна заява Байдена і Зеленського віднесла в минуле і ТКГ, і «Нормандський формат»
commentss НОВИНИ Всі новини

Дипломат: спільна заява Байдена і Зеленського віднесла в минуле і ТКГ, і «Нормандський формат»

Роман Безсмертний розповів, чи є сенс далі продовжувати участь в "нормандському форматі"

13 вересня 2021, 08:55
Поділіться публікацією:

Спільна заява президента України Володимира Зеленського і президента США Джо Байдена за підсумками саміту у Вашингтоні віднесла в минуле і ТКГ в Мінську, і "Нормандський формат". Як передає видання "Коментарі", про це розповів український дипломат Роман Безсмертний, будучи гостем програми "Україна з Тиграном Мартиросян" на каналі "Україна 24".

Дипломат: спільна заява Байдена і Зеленського віднесла в минуле і ТКГ, і «Нормандський формат»

Володимир Зеленський и Джо Байден. Фото - сайт журнала Фокус

Роман Беесмертний висловив думку, що на сьогоднішній день українській стороні залишається зробити мужній, але дуже правильний крок, який звучав би так — Україна не готова сьогодні до виконання вимог Москви. І, як як німці в сорокових роках сказали ні — не буде ніякого об'єднання на умовах Кремля, так не може бути такого об'єднання і зараз.

"Виникає саме з собою логічне запитання — чи потрібно кардинально говорити про вихід з Тристоронньої контактної групи, з Нормандського формату? Я б на місці української влади цього не робив би", — зазначив дипломат.

Роман Безсмертний додав, залишаються всього два питання, які варті уваги і мають потенціал бути вирышеними в рамках переговорів — це звільнення військовополонених і мінімізація вогню. Це ті речі, які можуть далі обговорюватися, але вони можуть обговорюватися без "Нормандського формату".

За словами Безсмертного, справа в тому, що найбільша проблема "Нормандського формату" і ТКГ полягає в тому, що вони тримаються на неправовому фундаменті. "Нормандський формат" вийшов за рамки норм міжнародного права і це велика проблема. Це вже нехай історія дає відповідь на питання: "хто винен в цьому?".

Читайте також на "Коментарях" — Зеленський запропонував Байдену конкретний і поетапний план економічної трансформації України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Брат

16 вересня 2021, 11:14

Хохлы всегда отличались наивной хитрозадостью.Нет условий России-есть подписанное ими соглашение в Минске,которое укры не собирались выполнять.Их пощадили в 2014,уже ьы 7 лет кричпли Слава России,причем громче всех именно майданутые,но не оценили.Что ж,придеться надрать уши.


Новини