Головна Новини Політика зовнішня політика Нардеп розповіла, чому потрібно вводити миротворчий контингент в Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

Нардеп розповіла, чому потрібно вводити миротворчий контингент в Україну

Депутати підготували звернення до ООН з приводу введення в Україну миротворців

22 лютого 2022, 14:25
Поділіться публікацією:

Народна депутатка Людмила Буймистер, голова міжфракційного об'єднання "Євроатлантична Україна" підготувала проект постанови про звернення українського парламенту до міжнародних організацій з питання введення миротворців. Про це повідомляє кореспондент порталу "Коментарі".

Нардеп розповіла, чому потрібно вводити миротворчий контингент в Україну

Верховна Рада, фото з відкритих джерел

"Рада безпеки ООН, де Росія ще має право вето, може прийняти відповідне рішення (про введення миротворчого контингенту — ред), визнавши, що Росія є країною агресором й що вона не має права голосу в Радбезі ООН. На жаль, ми поки що не бачимо такої заяви від українського уряду. Я дуже хочу, щоб мене почув очільник МЗС і президент. Щоб вони звернулися до міжнародних організацій з єдиною вимогою — нам не потрібне чергове засудження агресії Росії, чергове занепокоєння, нам потрібна рішуча реакція. Така реакція — це введення миротворчого контингенту. Якщо сьогодні цього не зробить український уряд, то відповідне ухвалення має зробити парламент", — наголосила політикиня.

Також вона додала, що ця постанова про заклик направити миротворців до України може стати тою об'єднавчою силою, яка допоможе не тільки згуртувати українське суспільство, а й політиків. Тому нардеп заявила, що буде добиватися, щоб постанова потрапила на голосування.

Мова йде про проект постанови №7089 "Про звернення Верховної Ради до Радбезу ООН, Європарламенту, G7, держав-підписантів Будапештського Меморандуму щодо термінового направлення до України миротворчої місії".

"Статут ООН дає кожній державі право на самооборону і ми без вагань його використаємо. Україна готова і буде захищатися, але ми не хочемо цієї війни і переконані, що зброя не може бути аргументом в XXI столітті. У зв'язку з цим Верховна Рада дев'ятого скликання звертається до цивілізованого світу про миротворчу допомогу. Ми готові прийняти і просимо невідкладно направити до України миротворчу місію для попередження масштабної війни в Європі", — йдеться в тексті проекту.

Також там зазначено, що обов'язок кожної цивілізованої держави та міжнародної організації — це не допустити війну. Крім того, параграф 4 Будапештського Меморандуму містить зобов'язання підписантів добиватися невідкладних дій Радбезу ООН, якщо Україна стане жертвою або об'єктом агресії.

Як повідомляв портал "Коментарі", нардеп висловився про можливість розірвання дипвідносин з Росією.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини