Головна Новини Політика зовнішня політика Нардеп пояснив, чому Росія загострює військовий конфлікт на Донбасі
commentss НОВИНИ Всі новини

Нардеп пояснив, чому Росія загострює військовий конфлікт на Донбасі

Окупантам Донбасу не подобається рішуча відсіч України

17 лютого 2021, 16:25
Поділіться публікацією:

Російська агресія на Донбасі знову увійшла до "активної фази", бо Україна не збирається йти на жодні поступки. Такої думки притримується народний депутат від "Слуги народу" Микита Потураєв, про що він розповів під час спілкування із представниками видання "Цензор.НЕТ".

Нардеп пояснив, чому Росія загострює військовий конфлікт на Донбасі

Росія намагається загострити ситуацію на Донбасі. Фото із відкритих джерел

На думку Потураєва, український уряд не дозволяє Росії контролювати ситуацію у будь-якій із сфер суспільного впливу. Наші військові дають гідну відсіч окупантам, зберігаючи режим тиші на ділянках розведення військ; в інформаційному просторі теж перемоги — відмова від допомоги проросійських політичних сил у поверненні заручників, також закриття пропагандистських телеканалів тощо.

"Очевидно, що Росія йде на загострення ситуації, тому що Україна їй не поступається. Це не пов’язано лише із закриттям "медведчуківських" телеканалів. [] Україна не поступилася у питанні включення Медведчука у процес обміну утримуваних осіб. Немає поступок з боку нашої країни і в інших питаннях", — стверджує політик.

Також Потураєв додав, що подібні "гойдалки" можна спостерігати в Україні вже сьомий рік, допоки на Сході триває неоголошена війна. На переконання політика, загальна ситуація в ОРДЛО погіршується, і це помітно неозброєним оком. На такі події безпосередньо впливають вказівки із Російської Федерації, яка продовжує дестабілізувати ситуацію в багатьох державах, і не тільки в Україні, вважає нардеп.

"Навіть візит Жозепа Борреля продемонстрував, що Росія сама відокремлюється від цивілізованих світових країн та розриває із ними усі стосунки, окрім економічних, у яких вона, звичайно, зацікавлена до смерті", — підкреслює Микита Потураєв.

Втім, за словами політика, така зацікавленість не заважає російським урядовцям робити голосні заяви, що зрештою можуть перетворитися на нову "холодну війну". А зважаючи на контроль РФ за окупованими та анексованими регіонами України, поведінка агресора може загрожувати створенню "залізної завіси" між ОРДЛО і Кримом та материковою Україною.

У цьому випадку, переконаний Микита Потураєв, слід намагатися максимально дотримуватися попередніх угод (мова йде, насамперед про Мінські — ред.) та продовжувати стримувати військовий натиск на Донбасі. Слід зазначити, що точку зору нардепа поділяє його колега по фракції Мар’яна Безугла.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" публікували заяву експерта, який прогнозував, чи вирішить Путін офіційно визнати Донбас російським і якщо так, то коли.

Також на порталі можна дізнатися, кого вважають винним у загибелі людей на Донбасі представники уряду США.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини