Головна Новини Політика зовнішня політика США назвали винного в загибелі людей на Донбасі
commentss НОВИНИ Всі новини

США назвали винного в загибелі людей на Донбасі

"Яскраве нагадування"

17 лютого 2021, 14:00 comments1666
Поділіться публікацією:

Американська місія при Організації безпеки ради Європи прокоментувала загострення ситуації на Донбасі та звинуватила Росію в тому, що вона керує війною на території України. Про це повідомляється в офіційній заяві на сайті американської місії при ОБСЄ.

США назвали винного в загибелі людей на Донбасі

Фото: Google

Американці заявили, що відповідальність за загиблих і покалічених у війні на Донбасі лежить на Росії, яка спровокувала і розпалює конфлікт.

Вони заявили, що зростання інтенсивності бойових дій говорить про те, що Росія не збирається припиняти ескалацію насильства в Україні. Загострення місія США назвала яскравою ілюстрацією того, хто насправді керує конфліктом.

У місії США також підкреслили, що вони виступають за виконання мінських угод, починаючи з пункту, який передбачає виведення всіх російських військ з території України.

Довідка: з квітня 2014 року в окремих районах Донецької та Луганської областей України триває російська збройна агресія, в якій беруть участь регулярні війська РФ і незаконні збройні формування. За час конфлікту загинуло понад 14 тисяч українських громадян.

Війна на Донбасі почалася відразу після анексії Криму в березні 2014 року, коли на півострові було проведено незаконний "референдум", який не визнала Україну і країни міжнародного співтовариства. Всупереч всім нормам міжнародного права президент РФ Володимир Путін підписав указ про "приєднання" Криму до Росії.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що у Порошенка звинуватили Зеленського в прямому діалозі з бойовиками.

Читайте також, чому Україна досі не взяли в НАТО.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини