Головна Новини Політика зовнішня політика Нафтове ембарго ЄС знизить нафтогазові доходи РФ на 40%
commentss НОВИНИ Всі новини

Нафтове ембарго ЄС знизить нафтогазові доходи РФ на 40%

Дію обмеження на імпорт “чорного золота” з Росії у Кремлі відчують у 2023 році

5 вересня 2022, 09:55
Поділіться публікацією:
Введення нафтового ембарго на імпорт до країн ЄС російської нафти та нафтопродуктів призведе до зниження нафтогазових доходів РФ як мінімум на 40% у 2023 році. Це також вплине на скорочення видобутку "чорного золота" в країні на 20%. Про це повідомив міністр енергетики Герман Галущенко на своїй сторінці у Facebook.

Нафтове ембарго ЄС знизить нафтогазові доходи РФ на 40%

Доходи від нафти й газу складають половину надходжень до бюджету рф

"росія завжди була залежною від нафтодоларів. У другому кварталі цього року її нафтогазові доходи становили близько половини надходжень до бюджету”, — зазначив він.

Міністр також підкреслив, що високі ціни на нафту, що зберігаються цього року, дозволили Москві заробляти, незважаючи на зменшення обсягів продажів, проте цій тенденції прийшов кінець. Герман Галущенко наголосив, що країни G7 готові до впровадження обмежень на ціну російських нафти та нафтопродуктів. Рішення щодо ціни вводитимуться синхронно з графіком шостого пакету санкцій ЄС, згідно з яким з 5 грудня починає діяти ембарго на нафту з РФ, а з 5 лютого 2023-го — на нафтопродукти.


Як відомо, другого вересня міністри фінансів Великобританії, Німеччини, Італії, Канади, Франції, Японії та США затвердили план встановлення цінового максимуму на російську нафту. Цей захід націлений на стримування можливостей Москви продовжувати війну проти України. Який саме ціновий ліміт буде встановлений країнами “Великої сімки”, поки не відомо. Очікується, що стеля відображатиме ряд технічних даних.

 

Раніше експерт з питань енергетики Центру Разумкова, колишній директор з інтегрованих комунікацій НАК "Нафтогаз України" Максим Білявський в інтерв'ю “Коментарям” наголосив, що на G7 припадає близько 32% світового споживання нафти та рішення про встановлення стелі ціни – це по суті заява про створення світового об'єднання покупців нафти. Згадані заходи дозволять знизити ціну на "чорне золото", яке видобувається в Росії, до 25 дол. за барель.

В Офісі Президента вважають, що рішення G7 переполовинить доходи РФ від експорту нафти вже у грудні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

4444

5 вересня 2022, 11:46

Бесплатный секс интересует? Здесь девушки и женщины хотят от тебя только секс, можешь убедиться в этом сам ----- https://ja.cat/pisy


Новини