Головна Новини Політика зовнішня політика На вулицях Баку з'явилися російські прапори: що відбувається
commentss НОВИНИ Всі новини

На вулицях Баку з'явилися російські прапори: що відбувається

Населення столиці Азербайджану святкує перемогу в Нагірно-Карабахській операції та очікуване повернення регіону до складу республіки

20 вересня 2023, 17:42 comments9917
Поділіться публікацією:

Жителі Баку святкують капітуляцію самопроголошеної вірменської республіки Арцах та ймовірне швидке повернення Нагірного Карабаху до складу Азербайджану. Містом курсують автоколони прикрашені прапорами Азербайджану, Туреччини та Росії. Про це повідомляють "Коментарі".

На вулицях Баку з'явилися російські прапори: що відбувається

Прапори Росії на вулицях Баку

Нагадаємо, що Туреччина послідовно підтримувала Азербайджан пыд час Другої карабахської війни 2020 року, а також після вчорашнього відновлення бойових дій у Нагірному Карабаху. Зокрема, президент турецької республіки Ердоган заявив з трибуни Генасамблеї ООН, що "Карабах — це Азербайджан". А Росія, яка вважалася союзницею Вірменії, зайняла підкреслено нейтральну позицію в ході вчорашніх бойових дій. Її представники заявили, що Карабах є загальновизнаною територією Азербайджану.

На думку спостерігачів, таким чином Москва "покарала" Єреван за прозахідну, орієнтовану на Францію та США, зовнішню політику вірменського прем'єра Миколи Пашиняна.

Сплеск проросійських симпатій в Азербайджані не пройшов повз увагу кремлівських політологів.

"Прапори Росії на вулицях тріумфального Баку ясно кажуть, що Росія не втратить свій вплив на Кавказі, — написав путінський політолог Сергій Марков. — Дружити з Азербайджаном Росія буде більше, а Азербайджан більший, багатший, аніж Вірменія і набагато краще ставиться до російської мови та російської культури".

Тим часом, в РФ прокоментували здачу вірмен: "Росія взагалі нікому нічого не винна".

Криза наростає: посла України викликали до МЗС Польщі через заяву Зеленського.

А у Пентагоні попередили, що можуть перервати військову допомогу Україні: подробиці.


 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини