Головна Новини Політика зовнішня політика Мільйони Януковича: у Швейцарії розповіли, коли Україна зможе повернути вкрадені гроші
commentss НОВИНИ Всі новини

Мільйони Януковича: у Швейцарії розповіли, коли Україна зможе повернути вкрадені гроші

Посол Швейцарії попередив, що повернення в Україну грошей, вкрадених Януковичем, можливе лише за умови незалежності антикорупційних органів

9 грудня 2021, 23:55
Поділіться публікацією:

Наша країна матиме змогу отримати заморожені в країнах Євроспільноти  активи  колишнього президента-втікача Віктора Януковича та його соратників, але при умові  того, що буде повністю відсутній політичний тиск на національні антикорупційні органи. Про заяву посла Швейцарії в Україні Клода Вільда з цього приводу повідомляє Укрінформ.

Мільйони Януковича: у Швейцарії розповіли, коли Україна зможе повернути вкрадені гроші

Президент-втікач Віктор Янукович (фото зі відкритих джерел)

Швейцарський  дипломат зробив наголос на тому, що антикорупційні закони та реформи в нашій країні, спрямовані на боротьбу з корупцією  будуть гарантією, щоб повернути активи експрезидента Януковича та представників його оточення.

 Посол зазначив, що після Революції Гідності  кілька країн, також і Швейцарія, заморозили грошові активи, адже мали підозру, що їх викрав Янукович разом зі своїми спільниками.

 Для нашої країни таке рішення додало часу, аби здійснити розслідування цих злочинів і довести, що ці мільйони корумповані і тепер належать державі.

 За словами дипломата, прогрес у справі повернення цих коштів буде можливим лише  за умови, коли антикорупційні органи нашої країни будуть незалежними, отримають безпристрасних керівників та працюватимуть в рамках сильного мандату щодо запобігання явищам корупції та охорони правопорядку.

 Посол Швейцарії зазначив, що процес обрання нового очільника  Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) є в цій діяльності  ключовим та стане виявом посилення довіри до національних антикорупційних інституцій.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що Янукович 11 разів дзвонив Путіну, коли розстрілювали Майдан.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини