Головна Новини Політика зовнішня політика Ми сьогодні в дуже сильній позиції: Єрмак про мирне врегулювання ситуації на Донбасі
commentss НОВИНИ Всі новини

Ми сьогодні в дуже сильній позиції: Єрмак про мирне врегулювання ситуації на Донбасі

Голова Офісу президента розповів, що США, Британія, Франція та Туреччина займають активну позицію щодо врегулювання ситуації на Донбасі

22 грудня 2021, 09:04
Поділіться публікацією:

На конференції послів "Дипломатія 30. Стратегія сильної держави" очільник Офісу президента Андрій Єрмак розповів про те, які стратегії Україна розробила та які перемовини наразі тривають. За його словами, з боку України триває пошук шляхів мирного врегулювання ситуації на Донбасі. Про це повідомляють в прес-службі Офісу президента.

Ми сьогодні в дуже сильній позиції: Єрмак про мирне врегулювання ситуації на Донбасі

На конференції обговорили зовнішню політику України, фото Офісу президента

Андрій Єрмак наголосив, що Україна передала партнерам стратегію з 10 кроків, яка допоможе розблокувати перемовини про припинення вогню на окупованих територіях. Україна прагне провести обмін полоненими, розблокування роботи пунктів пропуску та запровадження довгострокового режиму тиші.

До врегулювання долучилися Вашингтон, Туреччина, Великобританія та Франція, про підтримку заявив й президент Європейської ради Шарль Мішель. За словами Єрмака, питання миру дипломати обговорили з лідерами цих країн. Україна, на його думку, перебуває в дуже сильній позиції, бо безпека в Європі — це, в тому числі й припинення воєнних дій в Україні.

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський 21 грудня на конференції послів України "Дипломатія 30. Стратегія сильної держави" заявив, що 2022 року Україна хоче отримати від НАТО чітку тимчасову перспективу приєднання до Альянсу.

Заява прозвучала на тлі ультиматуму, виставленого Росією – про не розширення НАТО на Схід, не входження до Альянсу України, Грузії, Молдови, не розташування на їх територіях інфраструктури НАТО. Раніше Росія заявляла, що чекає від США термінової відповіді цього тижня, інакше можливе загострення ситуації.

Як повідомляв портал "Коментарі", експерти розповідали, як "ультиматум" Росії може зіграти на руку Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини