Головна Новини Політика зовнішня політика Меркель під час телефонної розмови з Путіним озвучила одну важливу для України вимогу
commentss НОВИНИ Всі новини

Меркель під час телефонної розмови з Путіним озвучила одну важливу для України вимогу

Під час телефонної розмови канцлер Німеччини Ангела Меркель вимагала від Путіна скоротити кількість російських військ поблизу кордонів України

8 квітня 2021, 17:23
Поділіться публікацією:

Сьогодні, 8 квітня, відбулася телефонна розмова лідерів Росії та Німеччини Володимира Путіна й Ангели Меркель. Про це передає міжнародне агентство Reuters.

Меркель під час телефонної розмови з Путіним озвучила одну важливу для України вимогу

Меркель. Фото з відкритих джерел

Так, під час цієї бесіди з президентом РФ канцлер Німеччини висунула вимогу щодо того, щоб Росія припинила нарощування військової потужності в районі сходу України. Таку заяву було озвучено в офіційному повідомленні уряду Німеччини.

Зазначається, що Меркель також торкнулася справи ув'язненого критика Кремля Олексія Навального, який наразі знаходиться в російській виправній колонії й вимагає доступу до незалежної медичної консультації.

"Зокрема, йшлося про посилення російської військової присутності в околицях східної України, — зазначено в заяві. — Канцлер вимагала згорнути це нарощування, щоб знизити ескалацію ситуації".

Нагадаємо, у Путіна про таку вимогу Меркель не повідомляли. Так, під час цієї телефонної розмови президент Росії Володимир Путін звинуватив Україну в провокаційних діях на сході України й нібито розпалюванні ситуації на Донбасі.

Раніше повідомлялося, що Росія продовжує "сипати" погрозами на адресу України й нагнітати ситуацію на Донбасі як низкою фейків, так і посиленням смертоносних обстрілів. Своєю чергою президент України став більш жорстким у висловлюваннях. Зокрема, він заявив, що єдиним шляхом, який призведе до завершення війни на сході країни, є вступ України в НАТО. Що і чому зараз творить Росія і чи дійсно змінився Зеленський? Портал "Коментарі" обговорив це з експертами.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини