Головна Новини Політика зовнішня політика Меркель перед зустріччю із Зеленським цікавлять тільки дві теми, - Клімкін
commentss НОВИНИ Всі новини

Меркель перед зустріччю із Зеленським цікавлять тільки дві теми, - Клімкін

Клімкін сказав, чого чекати від зустрічі Меркель і Зеленського

11 серпня 2021, 14:28
Поділіться публікацією:

Червоною ниткою під час зустрічі президента України Володимира Зеленського і канцлера ФРН Ангели Меркель в Києві 22 серпня буде проходити тема запуску "Північного потоку-2" і майбутнього української ГТС. Як інформує видання "Коментарі", таким прогнозом в інтерв'ю порталу "Обозреватель" поділився екс-глава МЗС України Павло Клімкін.

Меркель перед зустріччю із Зеленським цікавлять тільки дві теми, - Клімкін

На думку дипломата, приїзд Меркель може бути пов'язаний з тим, щоб окреслити перед президентом Зеленським досить похмурі перспективи його майбутнього після зміни влади в Німеччині і формування нового уряду. Похмурі перспективи можуть виникнути, якщо Зеленський продовжить відмовлятися виконувати рекомендації західних партнерів по двом пунктам — "Північному потоку-2" і майбутньому Донбасу.

"Меркель спробує донести Зеленському, що краще прийняти зараз пропозиція і щодо Донбасу, і щодо" Північного потоку-2 ", — зазначив дипломат.

Павло Клімкін також упевнений, що приїзд Меркель в столицю України абсолютно жодним чином не пов'язаний з майбутнім візитом українського лідера в Білий Дім який запланований на 30 серпня. Головне ж завдання канцлера ФРН — відстояти ті інтереси, які є у бізнесу і політикуму, переконати Зеленського, що потрібно приймати її пропозицію і не противитися.

Читайте також раніше на порталі "Коментарі" — прес-секретар президента України Сергій Никифоров заявив, що темою для переговорів Зеленського і Меркель 22 серпня стане безпека і двосторонні відносини. Також на Банковій вважають, що цей візит пов'язаний з майбутнім самітом "Кримської платформи" .



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини