Головна Новини Політика зовнішня політика Майно російських мільярдерів: журналісти дізналися, хто не встиг сховати яхти від санкцій (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Майно російських мільярдерів: журналісти дізналися, хто не встиг сховати яхти від санкцій (ВІДЕО)

Російським мільярдерам та топ-чиновникам доведеться "рятувати" з Європи своє безцінне нерухоме майно

15 лютого 2022, 19:20
Поділіться публікацією:

Розкішна яхта очільника РФ Володимира Путіна, яка приблизно вартує 100 мільйонів і була пришвартована в морському порту міста Гамбург, тепер евакуйована від європейських санкцій на російську територію. Журналісти проєкту  "Гроші" на телеканалі 2+2 свій новий сюжет присвятили безцінному нерухомому майну, яке належить російським мільярдерам та топчиновниками, які терміново  мусили  "рятувати" його з небезпечної для них Європи.

Майно російських мільярдерів: журналісти дізналися, хто не встиг сховати яхти від санкцій (ВІДЕО)

Яхта Graceful коштує 87 мільйонів євро (фото з відкритих джерел)

 Сучасний пентхаус, що рухається і швартується, при бажанні, будь-де на морському узбережжі. 80-метрову яхту Graceful  зараз оцінюють у  87 мільйонів євро. Тут є все, про що можна тільки мріяти. Басейни, сауни, куленепробивне скло, незліченна кількість обслуговуючого персоналу, ліфти, персональний кабінет, що належить таємничому VIP-власнику та навіть шумить мініводоспад. На цій яхті відпочиває не якийсь арабський шейх чи мільярдер. Це власність російського очільника  Володимира Путіна.

 В російського президента наявні ще два таких  розкішних судна, вся ця морська нерухомість  вартує  150 мільйонів доларів. Не гірше живуть й інші російські  мільярдери. В сюжеті журналісти досліджують, що яхти "грошових мішків" Росії вартують більше за всі  нові  військові кораблі цієї країни.

До цього часу російським мільярдерам подобалось швартувати свої недешеві морські судна у європейських портах "загниваючого" Заходу. Зараз турбуватись за розкішні яхти має не тільки обслуга російського президента. Відомо, що Росії загрожують нові санкції, якщо російські війська наважаться зі зброєю ступити на українську територію. В тому ж німецькому Гамбурзі пришвартоване морське круїзне судно, яке належить одному з найбагатших людей Росії Алішеру Усманову. Він – власник чи не найбільшої яхти  в світі. Лише  її довжина  — 156 метрів. Судно вартує  600 мільйонів доларів. На борту – наче в сучасному готельному комплексі — величезний басейн, дизельна електростанція, джакузі до послуг гостей мільярдера — кілька  вертолітних майданчиків.

 Круїзне судно  Усманова більше навіть за новий військовий корабель — фрегат "Адмірал Горшков". При цьому,  виявляється, яхта  не є найбільшою з-поміж інших яхт, власниками яких є інші російські мільярдери.

Відомий Роман Абрамович володіє найбільшою яхтою серед росіян та третьою  у світі за своїми розмірами. Довжина Eclipse  — рекордні  162 метри. Це судно коштувало  цьому "грошовому мішку"  400 мільйонів євро. Зараз  вона швартується в районі Домінікани, але ще одна  яхта Абрамовича знаходиться в Барселоні. На яхті є  майданчик для вертольота, гараж для водного судна та багато інших, звичних для  мільярдерів, зручностей. 

В тій самій іспанській Барселоні швартується  70-метровий водний пентхаус  Galactica Supernova. Його власник – російський  мільярдер та співвласник "Лукойла" Вагіт Алекперов. В європейських портах постійно бачать  85-метрову суперяхту керівника "Роснафти" Ігоря Сєчіна. Зараз вона  мандрує неподалік Марселя.

Любить відпочивати на розкішних морських суднах  мільярдер Аркадій Ротенберг, який є спаринг-партнером Путіна по дзюдо. Зараз  російський багатій не може мандрувати в Італію, де заарештовані  його активи. Арешт накладено і на дві його яхти, які швартувались неподалік  портів Греції та Франції

Ще один власник супер-сучасної  яхти -  депутат Держдуми Росії від владної партії "Єдина Росія" Андрій Скоч. Посадовцю належить, за даними ЗМІ, 90-метрова яхта за 135 мільйонів доларів. Вона побудована у 2013 році, зараз  судно бачили в сонячному  Дубаї — там санкції їй не загрожують. 

Мільярдери Росії  не шкодують сотень мільйонів доларів для купівлі нових яхт. Кожного року це ще 10% від вартості такого судна на їх утримання. Але їх не дуже цікавлять  рахунки за обслуговування. Санкції з причини майбутньої  російської агресії  можуть залишити друзів Путіна без комфорту та цих недешевих морських "іграшок", що вартують мільйони.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що з порту Гамбурга поспішно евакуювали елітну яхту Путіна за 87 мільйонів євро.


 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини