Головна Новини Політика зовнішня політика Лукашенко розповів, як його обклав матом Пригожин
commentss НОВИНИ Всі новини

Лукашенко розповів, як його обклав матом Пригожин

Глава Білорусі на зустрічі з силовиками розповів подробиці переговорів із бунтівним ватажком ПВК "Вагнер"

27 червня 2023, 17:02 comments2502
Поділіться публікацією:

На зустрічі з білоруськими силовиками, куди також запросили ЗМІ, глава Білорусі розкрив подробиці переговорів із ватажком ПВК "Вагнер" Євгеном Пригожиним. Олександр Лукашенко, за його словами, сам запропонував Путіну зателефонувати до Пригожина, на що глава РФ висловився скептично — ватажок ПВК "Вагнер" не був трубки. Про це повідомляють "Коментарі".

Лукашенко розповів, як його обклав матом Пригожин

Євген Пригожин

Але, за словами Лукашенка, Пригожин одразу відповів, коли його набрав голова Білорусі.

"Путін мене попереджав, що він не візьме трубку — він миттєво взяв трубку, — не без самовдоволення зазначає Олександр Лукашенко. — Розмова. У Євгена повна ейфорія. Розмовляли перший раунд, хвилин тридцять, матюччям. Винятково. Матюків, я потім вже проаналізував, було вдесятеро більше, ніж нормальної лексики. Він, звичайно, вибачився, і став матюками мені розповідати".

За словами Лукашенка, він, розмірковуючи як розпочати переговори, зробив знижку на те, що "хлопці лише з фронту",  бачили загибель своїх однополчан — у "напівскаженому стані". На думку Лукашенка, командири ПВК "Вагнер" були "дуже скривджені" російською владою і саме вони, вважає глава Білорусі, впливали на Пригожина.

"Ти вбив когось із цивільних чи військових, які тобі не протистояли, — передає хід переговорів Лукашенко. — "Олександре Григоровичу, я вам присягаюся — ми нікого не зачепили. Ми зайняли штаб. Ось я тут перебуваю". Це було дуже важливо, що вони, зайшовши до Ростова, нікого не зачепили".

Зазначимо, що Лукашенко підтвердив, що Пригожин 27 червня приїхав до республіки. Тут, за словами глави Білорусі, вагнерівці навчатимуть місцеві збройні сили.

Тим часом Путін визнав, що найманці "Вагнера" фінансувалися з державного бюджету Росії.

А Орбан заявив, що Україна не може виграти війну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини