Головна Новини Політика зовнішня політика Лукашенко розповів, чим Пригожин займатиметься в Білорусі
commentss НОВИНИ Всі новини

Лукашенко розповів, чим Пригожин займатиметься в Білорусі

Після завершення вагнерівського заколоту в Росії Пригожину пообіцяли надати можливість "піти до Білорусії"

27 червня 2023, 16:29
Поділіться публікацією:

В Білорусі голова ПВК "Вагнер" Пригожин та його командири займатимуться навчанням збройних сил, передаючи їм свій бойовий досвід. Про це, як повідомляють "Коментарі", сьогодні на зустрічі з силовиками заявив голова республіки Білорусь Олександр Лукашенко.

Лукашенко розповів, чим Пригожин займатиметься в Білорусі

Лукашенко

"Зараз багато розмов і балачок: "Вагнер, Вагнер, Вагнер". Люди не розуміють, що і ми прагматично до цього підходимо. Якщо їхні командири приїдуть до нас і допоможуть, — заявив Лукашенко. — Досвід. Слухай, вони на передовій – штурмові загони. Розкажуть нам, що зараз важливо. Ось мені Путін востаннє сказав: контрбатарейна боротьба без цього неможливо. Безпілотники. Вони через це пройшли. Вони розкажуть про зброю: яка добре працювала, яка ні. І тактика, і озброєння, і як наступати, як оборонятися. Це безцінне. Ось це нам від вагнерівців треба взяти. Боятися їх нема чого. Ми ж напоготові".

Нагадаємо, що під час врегулювання військового заколоту 23-24 червня, яке відбулось за участю голови Білорусі, була досягнута домовленність, що Пригожин та його компанія не йде на штурм Москви. За це Пригожину та його бажаючим прибічникам дадуть змогу піти в Білорусь. Тим, хто залишаться в Росії, дадуть можливість підписати контракти з Міністерством оборони чи повернутись до своїх родин.

Порушена фактова справа щодо спроби військового заколоту буде припинена. Цей пункт домовленностей вже виконаний. Щодо інших Путін підтвердив свою обіцянку.

ПВК "Вагнер" в свою чергу полишило Ростов-на-Дону.

Як оцінюють перспективи Пригожина та ПВК "Вагнер" експерти, читайте за посиланням.

Тим часом, Орбан закликає не говорити про воєнні злочини Путіна.

А в Україну приїдуть ще Leopard




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини