Головна Новини Політика зовнішня політика Лукашенко продовжує репресії проти журналістів: хто потрапив під гарячу руку
commentss НОВИНИ Всі новини

Лукашенко продовжує репресії проти журналістів: хто потрапив під гарячу руку

У Білорусі за "екстремізм" затримали ще одного журналіста

30 травня 2021, 17:00
Поділіться публікацією:

Сьогодні, 30 травня, в Білорусі затримали Олексія Шота - головного редактора новинного порталу міста Гродно Hrodna.life. Про це повідомило ЗМІ, в якому і працював журналіст.

Лукашенко продовжує репресії проти журналістів: хто потрапив під гарячу руку

Олексій Шота. Фото: Нrodna.life

За їхніми даними, білоруські силовики під'їхали до будинку чоловіка на білому мікроавтобусі. 

Колишня дружина журналіста уточнила, що до його будинку під'їхав тонований мікроавтобус. З нього вискочили невідомі люди й заштовхали головного редактора порталу в машину.

Колеги затриманого стверджують, що Олексія Шота підозрюють у розповсюдженні, виготовленні, зберіганні, перевезенні інформаційної продукції, що містить заклики до екстремістської діяльності або пропагує її. Станом на 15 годину в будинку журналіста провели обшук.

Нагадаємо, що з 26 травня 2021 року Україна припинила авіасполучення з Білоруссю. Українським авіакомпаніям і літакам заборонено виконувати польоти в повітряному просторі республіки.

Крім того, 24 травня уряд Литви ініціював екстрене засідання. Під час його проведення було прийнято рішення заборонити прибуття і відправлення з країни всіх авіарейсів, які проходять над територією республіки Білорусь.

Таке рішення політики прийняли у зв'язку з тим, що 23 травня в Мінську був затриманий засновник опозиційного Telegram-каналу Nexta Роман Протасевич. Він перебував на борту літака Ryanair, що прямував за маршрутом Афіни — Вільнюс. Рейс приземлився в національному аеропорту Мінська після отримання повідомлення про мінування, яке не підтвердилося.

Додамо, що дівчину Романа Протасевича Софію Сапегу підозрюють у кількох злочинах, які були скоєні у період із серпня по вересень 2020 року.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Брат

30 травня 2021, 16:17

Правильно.За призывы к насильственному изменению строя-тюрьма.


Новини