Головна Новини Політика зовнішня політика Лукашенко попередив Угорщину про можливе "застосування найсмертоноснішої зброї"
commentss НОВИНИ Всі новини

Лукашенко попередив Угорщину про можливе "застосування найсмертоноснішої зброї"

Союзний Росії глава Білорусі засудив американське постачання далекобійних ракет ATACMS Україні

26 жовтня 2023, 18:35 comments5293
Поділіться публікацією:

Під час зустрічі з главою угорського МЗС Петером Сійярто під час його візиту до Мінська глава Білорусі Олександр Лукашенко засудив постачання далекобійних ракет ATACMS Україні. Про це повідомляють "Коментарі".

Лукашенко попередив Угорщину про можливе "застосування найсмертоноснішої зброї"

Лукашенко - союзник Путіна

Представників Угорщини союзник Росії полякав посиленням ескалації, яка може призвести до "смертоносної війни".

"Ми все більше робимо кроки... до повномасштабної війни із застосуванням найсмертоноснішої зброї, — заявив Лукашенко. На його думку, постачанням ракет ATACMS американці "здійснюють ескалацію в цій війні". З чим "Росія ніколи не змириться", заявив глава Білорусі Лукашенко.

— Нам треба всіляко цьому протистояти, якщо ми не хочемо, щоб ми знову опинилися в гарячому казані страшної смертоносної війни", — полякав Лукашенко.

Нагадаємо, що і лукашенківська Білорусь, і орбанівська Угорщина наполягають на негайних мирних переговорах між Україною та Росією без попередніх умов. Причому обидві країни наполягають, що Україна має піти на поступки, зокрема територіальні, щоб ці переговори були успішними.

Позиція Києва залишається незмінною – переговори можливі при відновленні територіальної цілісності та суверенітету України у межах 1991 року. Для досягнення цієї мети шляхом вигнання окупаційних військ РФ Україні необхідно збільшенням поставок озброєнь від ЄС та США. Ці поставки повинні включати, зокрема, і далекобійні ракети.

Тим часом, у НАТО закликали Росію вивести свої війська з країни-сусідки України.

"Ми прихильники Союзу": Лукашенко привітав главу МЗС Угорщини.

А виїзд чоловіків за кордон можуть офіційно узаконити.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини