Головна Новини Політика зовнішня політика Квін зробила звернення до української влади
commentss НОВИНИ Всі новини

Квін зробила звернення до української влади

Кристина Квын закликала Україну внести децентралізацію в Конституцію.

28 вересня 2021, 09:39
Поділіться публікацією:

Тимчасово повірена у справах США в Україні Кристина Квін звернулася до української влади і закликала внести децентралізацію в українську Конституцію. На її виступ під час презентації проєкту USAID "ГОВЕРЛА", посилається видання "Укрінформ".

Квін зробила звернення до української влади

Крістіна Квін, фото з відкритих джерел

Кристина Квін певна, що після виборів до місцевих громад у 2020 році, настав новий етап. За її словами, зараз саме час почати нову фазу децентралізації. Наступний крок це прийняття поправок в Конституцію. Найкращі демократичні практики в Україні це реформа децентралізації. За словами Квін, у США вважають реформу децентралізації, однією з найкращих, що провели з 2014 року. 

“Україна дотримується свого курсу. Я бачила, як Офіс Президента Зеленського посилює і поглиблює реформу децентралізації протягом останніх двох років. Ця реформа здобула публічне схвалення, закріпила високий рівень довіри до місцевої влади”, — акцентувала Кристина Квін. 

Дипломатка наголосила, що США продовжуватимуть підтримку України. Там вітають створення інклюзивних, підзвітних та самостійних громад.

Раніше, портал "Коментарі" повідомляв, що нардеп Єгор Чернів висловив свою думку стосовно міжнародної ситуації. Міжнародна ситуація швидко змінюється. Після того, як США з Великобританією фактично закрили для ЄС Індо-Тихоокеанський регіон, тепер Вашингтон планує значно посилити свою роль і в Центральній і Східній Європі. Він пояснив, мова йде про те, що вже говорилося раніше: чекати "стару" Європу більше ніхто не буде, і більшість глобальних процесів тепер проходити без неї. США явно хочуть взяти під своє крило східний фланг Європи і будувати свою політику там, не озираючись на стурбованість Франції та Німеччини.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини