Головна Новини Політика зовнішня політика Кулеба: Європа не може допустити, щоб Путін удруге зірвав джек-пот
commentss НОВИНИ Всі новини

Кулеба: Європа не може допустити, щоб Путін удруге зірвав джек-пот

Глава МЗС України розповів, що у нього вже відбулася розмова з деякими главами зовнішньополітичних відомств країн НАТО, там відкидають вимоги Путіна щодо України

7 грудня 2021, 07:50
Поділіться публікацією:

Країни ЄС, з якими вдалося провести консультації, не підтримали заяву президента РФ Путіна про те, що Росії потрібні гарантії щодо того, що НАТО не розширюватиметься на схід і Україна не стане членом Альянсу. Як повідомляє портал "Коментарі", про це в ефірі "Свободи слова на ICTV" заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Кулеба: Європа не може допустити, щоб Путін удруге зірвав джек-пот

Дмитро Кулеба. Фото: прес-служба МЗС

Глава МЗС України розповів, що, коли з'явилася заява Путіна він перебував на одному із заходів у Швейцарії. Вдалося провести переговори із багатьма дипломатами країн ЄС. І з тими, з ким вдалося поспілкуватись, ніхто не підтримав ультимативну вимогу Володимира Путіна.

Дмитро Кулеба висловив думку, що в Європі не готові робити ті ж помилки, які вже зробили в 2014 році, коли Путін пішов ва-банк і фактично зірвав джек-пот. Кулеба наголосив, що він з упевненістю може говорити про це, тому що вже почув від низки міністрів впливових країн НАТО, що піти на ультиматум Путіна ніхто не захоче, це нонсенс.

Міністр зазначив, він особисто не бачить жодних передумов, що Захід прислухається до Росії і буде ухвалена угода про те, що Україна не повинна бути в НАТО.

Резюмуючи Дмитро Кулеба наголосив, що визначати курс України може лише український народ. При цьому, коментуючи свою нещодавню заяву про те, що три столиці провідних держав НАТО опираються членству України в Альянсі, Дмитро Кулеба зазначив, що країн, які проти членства України в НАТО вже менші, ніж було раніше і це не може не тішити, вселяючи надію .

Читайте також на порталі "Коментарі" — Кулеба заявив, що наразі блокують питання членства України в НАТО три столиці провідних держав Альянсу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини