Головна Новини Політика зовнішня політика Кулеба заявив, що рішення щодо членства України в НАТО залежить від трьох столиць
commentss НОВИНИ Всі новини

Кулеба заявив, що рішення щодо членства України в НАТО залежить від трьох столиць

На думку міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби, Україна може стати членом НАТО, коли три столиці країн-учасниць НАТО почнуть сприймати Україну "як незалежну та самостійну державу, а не як доповнення до Росії"

3 грудня 2021, 10:10
Поділіться публікацією:

Про повноправне членство України в НАТО можна буде говорити лише в тому випадку, якщо три ключові країни Північноатлантичного Альянсу почнуть сприймати Україну як суверенну самостійну державу, а не як придаток Російської Федерації. Як передає видання "Коментарі", таку думку в інтерв'ю латвійському порталу новин Sargs висловив глава МЗС України Дмитро Кулеба.

Кулеба заявив, що рішення щодо членства України в НАТО залежить від трьох столиць

Дмитро Кулеба - Фото: РБК Україна

Міністр закордонних справ України зазначив, що, виходячи з тих спостережень, які він має, Україна отримає реальний шанс опинитися в НАТО лише після політичного вирішення трьох столиць ключових країн Альянсу. Ситуація двосторонніх відносин між НАТО та Україною кардинально зміниться лише в тому випадку, якщо Україна перестане розглядатись через призму відносин із Росією. Поки ситуація не зміниться, про відкриті двері в НАТО для України говорити не доводиться.

При цьому Дмитро Кулеба не став відповідати на конкретне питання про те, які саме столиці сьогодні мають основний вплив на НАТО у прийнятті рішення щодо розширення блоку. Свою позицію Дмитро Кулеба пояснив тим, що дипломатично некоректно відповідатиме на це пряме запитання. Також головний український дипломат розповів, що Україна не опускає руки і продовжуватиме проводити реформи на шляху до членства в НАТО, сподіваючись, що партнери України це оцінять і таки ухвалять позитивне політичне рішення.

Читайте також на порталі "Коментарі" – у "Слузі народу" заявили, що НАТО розширюватиметься на Схід та попередження Кремля щодо небажання бачити Україну в НАТО тут не є на першому місці.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини