Головна Новини Політика зовнішня політика Кулеба заявив, що у відносинах України та Німеччини настав «момент істини»
commentss НОВИНИ Всі новини

Кулеба заявив, що у відносинах України та Німеччини настав «момент істини»

Йдеться про підтримку санкцій проти Росії, російський газопровід "Північний потік-2", питання постачання зброї

25 січня 2022, 10:42
Поділіться публікацією:

У зв'язку з тим, що ключовими сьогодні є питання майбутнього та безпеки України, в українсько-німецьких відносинах настав "момент істини". Як передає видання "Коментарі", таку позицію в етері політичного ток-шоу "Свобода слова на ICTV" висловив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Кулеба заявив, що у відносинах України та Німеччини настав «момент істини»

Дмитро Кулеба. Фото: Фейсбук Дмитра Кулеби

Міністр наголосив, що саме від позиції Берліна залежало введення санкцій проти Росії у 2014 році. Також Німеччина відіграла ключову роль у проведенні основних реформ в Україні.

При цьому Дмитро Кулеба зазначив, що кожна криза у відносинах підштовхує країни на момент істини. Такий момент сьогодні настав у відносинах між Україною та Німеччиною, бо на порядку денному опинилися питання, від вирішення яких безпосередньо залежить майбутнє України, а також її безпека.

За словами дипломата, є один момент, який сьогодні непокоїть, – це постачання з Німеччини зброї до України. Але й інші проблемні моменти. Сьогодні фактично з вини Німеччини Україна не може придбати вкрай необхідне озброєння через систему НАТО. До того ж Берлін офіційно блокує постачання Україні озброєння третіми країнами. Це ті питання, які не мають бути спірними, але саме через позицію Німеччини вони сьогодні у ступорі, що вкрай дивно для Києва.

Читайте також на порталі "Коментарі" — голова МЗС України Кулеба вважає, що паніка навколо можливого вторгнення Росії лише допомагає Путіну досягати своєї мети, створюючи нові проблеми для України. Панічні настрої навколо України відбиваються на її економіці та безпосередньо впливають на ослаблення гривні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини