Головна Новини Політика зовнішня політика Кулеба заявив про розчарування в дружній Естонії
commentss НОВИНИ Всі новини

Кулеба заявив про розчарування в дружній Естонії

Кулеба відреагував на прогноз президента Естонії про терміни вступу України в ЄС

28 серпня 2021, 11:35
Поділіться публікацією:

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба дав оцінку заяві президента Естонії про те, що з таким темпом реформ Україні знадобиться ще років 20, щоб здобути таке бажане членство в ЄС. Український дипломат заявив, що дружній країні робити такі заяви "недоречно". Як інформує видання "Коментарі", про це Дмитро Кулеба заявив в ефірі каналу "Україна 24".

Кулеба заявив про розчарування в дружній Естонії

Прапори України і Естонії. Фото: stolitsa.ee

За словами Кулеби, приблизно в такому ж тоні країни Балтії чули заяви від інших західних країн про те, що про членство в Європейському Союзі найближчим часом не варто і мріяти, тому як на реформи потрібно мінімум 20 років.

Дмитро Кулеба зізнався, що він був здивований, почувши від президента Естонії подібну заяву про Україну. Тим більше, підкреслив дипломат, він особисто провів бесіду з лідером Естонії на саміті "Кримської платформи". Тоді пані президент була оптимістично налаштована щодо прагнення України приєднатися до ЄС. Але під час інтерв'ю вона із незрозумілих причин різко змінила свою точку зору, про що заявила публічно.

Міністр підкреслив, що про розчарування в цій заяві уже повідомлено посольство Естонії в Україні. Офіційний Київ вважає, що такі речі не повинні звучати від партнерів, якими сьогодні є Естонія та Україна.

Дмитро Кулеба також підкреслив, що недоречно робити висновки про загальну ситуацію в Україні, беручи до уваги складнощі в одного естонського інвестора, у якого виникли проблеми з інвестиціями в одному з київських ТРЦ.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Дмитро Кулеба відповів Лаврову на зухвалий коментар про День хрещення Київської Русі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Ігор

28 серпня 2021, 11:16

Червоний екстремізм у вишиванках - весь світ винен, що соромить корумпованих. В сталінські часи, перед Другою Світовою в яку втягнули світ марксисти, така риторика була у Молотова. Кулеба у МОЗ тільки один працює? Бо весь Інтернет втонув в його пропаганді. Краще почав би поширювати досвід розумово-розвинутих цивілізацій, як по справжньому розвивати свою країну. Важкою, чесною працею, а ні неробством у вишиванках. Та не проїдання своєї країни, обслуговуючи проросійську олігархічну хунту.


Новини