Головна Новини Політика зовнішня політика Кулеба виступив проти підходу "не дратувати Росію" в Чорному морі
commentss НОВИНИ Всі новини

Кулеба виступив проти підходу "не дратувати Росію" в Чорному морі

Кулеба додав, що Україна приділяє пріоритетне значення відновленню, зміцненню і переозброєння Військово-морських сил Збройних сил України

5 жовтня 2021, 18:15
Поділіться публікацією:

Голова МЗС України Дмитро Кулеба виступає категорично проти підходу "не дратувати Росію" в Чорному морі. Як інформує видання "Коментарі", таку позицію від імені України міністр озвучив під час участі у Варшавському форумі з безпеки, пише "УНІАН".

Кулеба виступив проти підходу "не дратувати Росію" в Чорному морі

Дмитро Кулеба - Фото з відкритих джерел

В цьому форумі беруть участь головні дипломати Туреччини, Фінляндії та Польщі. Дмитро Кулеба заявив, що Київ категорично проти підходу "не дратувати Росію", коли мова йде про наративи НАТО в Чорному морі. Український міністр зазначив, що сам факт існування НАТО вже є подразником для Росії. Тому, як би не поводилися країни-члени НАТО і союзники Альянсу Росія сприйматиме будь-які кроки, як провокаційні дії. Питання лише полягає в тому, буде відповідати НАТО Росії на її дії чи ні. Якщо ж Росія буде і далі бачити пасивність НАТО, то вона буде ставати лише сильнішою.

Дмитро Кулеба нагадав, що саме анексія Криму зруйнувала безпечну ситуацію у світі. Окупація українського Криму — це не тільки хворобливий удар по Україні, коли окупована частиною її території, але це й удар щодо безпеки усіх країна, які мають вихід до Чорного моря. Спокою і стабільність у Чорному морі необхідні для захисту торгівлі між різними країнами.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Дмитро Кулеба розповів, про що Володимир Зеленський хоче говорити з Володимиром Путіним.

Також раніше видання "Коментарі" писало про те, що Угорщина підписала новий довгостроковий контракт із російським концерном "Газпром" на постачання газу в обхід України, чим завдала удару по Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Иван

5 жовтня 2021, 18:59

кулеба, такая кулеба. сама, небось, не пойдет раздражать. все норовит подставить НАТУ. Но и НАТА не дура, понимает куда ветер дует.)))))


Новини