Головна Новини Політика зовнішня політика Країна-член ЄС і НАТО завдала удару по Україні: Кулеба зробив заяву
commentss НОВИНИ Всі новини

Країна-член ЄС і НАТО завдала удару по Україні: Кулеба зробив заяву

Угорщина підписала новий довгостроковий контракт з російським концерном "Газпром" на постачання газу в обхід України

28 вересня 2021, 12:25
Поділіться публікацією:

Угорщина завдала серйозного удару по двостороннім відносинам з Україною, виключивши українську ГТС зі схеми поставок газу з Росії. Реакція Києва, звичайно ж, буде негайною. Як інформує видання "Коментарі", про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в ефірі ток-шоу "Свобода слова на ICTV".

Країна-член ЄС і НАТО завдала удару по Україні: Кулеба зробив заяву

Дмитро Кулеба Фото: Фейсбук Дмитра Кулеби

За словами головного українського дипломата, Угорщина сьогодні є державою-членом Європейського Союзу і НАТО. При цьому ця країна має специфічні відносини з Росією. Тому вирішила знехтувати українсько-угорськими відносинами, виключивши український газопровід зі схеми поставок газу з Росії.

Дмитро Кулеба зазначив, Україна сприймає таке поводження влади Угорщини, як недружнє. І тут дипломатичні ноти про співчуття не можуть бути нічим виправдані. Дипломат розповів, засідання спільної міжурядової українсько-угорської комісії з питань економічного співробітництва, яке раніше було заплановано на 29-30 вересня, не відбулося. При цьому воно повинно було пройти ще до підписання угоди Угорщини і РФ.

Глава МЗС України зазначив, раніше була інформація про те, що Угорщина і Росія пішли на такий крок. Підписуючи договір з Росією угорська влада знали про позицію України. Дмитро Кулеба підкреслив, що Київ має намір робити не тільки політичні кроки, як ось скасування засідання комісії, але і інші більш жорсткі заходи.

Зазначимо, в понеділок прийшла новина про те, що Угорщина підписала новий довгостроковий контракт з "Газпром" на постачання "блакитного палива" в обхід України.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Кулеба просить Захід заспокоїти Росію з її поривами шантажу на газовому ринку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Ігор

28 вересня 2021, 12:32

Для чого він нам про це каже, якого "патріотичного" сприйняття він очікує від суспільства? Так комуністи теж звинувачували весь світ, а тим часом поводились з власним народом, як окупанти в тому числі зараз в Криму та Донецьку. Наша корумпована влада поводиться теж як окупанти - власні. Комуністи теж користувались допомогою США по Ленд-Лізу та домагались відкриття другого фронту у Другу Світову, бо самі впоратись не могли б у суперечці між марксистськими течіями. Потім "патріотично" віддячили окупацією пів Європи та Холодною війною.

иван

28 вересня 2021, 12:07

Не-не! #Весьмирснами# Так же? Или нет? Ахахахахахаха. Молодцы венгры! Утерли нос бэндэрам


Новини