Головна Новини Політика зовнішня політика Кулеба відреагував на указ Зеленського щодо висловлювань по зовнішній політиці країни
commentss НОВИНИ Всі новини

Кулеба відреагував на указ Зеленського щодо висловлювань по зовнішній політиці країни

Указом президента відповідальність за саме офіційні заяви від імені держави покладається на президента, прем'єр-міністра та главу МЗС

23 грудня 2021, 08:18
Поділіться публікацією:

Як передає видання "Коментарі", міністр закордонних справ Дмитро Кулеба у Facebook виклав своє роз'яснення президентського указу "Питання координації зовнішньополітичної діяльності держави". Згідно з цим указом коментувати зовнішньополітичний вектор держави можуть лише три топ-чиновники – президент, прем'єр та глава МЗС.

Кулеба відреагував на указ Зеленського щодо висловлювань по зовнішній політиці країни

Дмитро Кулеба. Фото: Фейсбук Дмитра Кулеби

Кулеба уточнив, що неправильно трактувати цей президентський указ, як заборона решті всіх осіб в Україні коментувати зовнішні справи країни. Своїм указом Володимир Зеленський лише окреслив перелік осіб, які несуть пряму відповідальність за курс із країни. Отже, лише вони мають право від імені держави робити ті чи інші заяви на офіційному рівні.

При цьому міністр підкреслив, що указ Зеленського не є прямою забороною всім іншим дипломатам, політикам, громадським діячам висловлювати свою думку щодо зовнішньої політики України в публічній площині. Президент лише підтвердив, що в основі зовнішньої політики України лежить виконання основних норм Конституції та Віденської конвенції щодо дипломатичних зносин, де чітко прописано, хто і за що відповідає у зовнішній політиці. Отже, мати право говорити від імені України можуть лише ті чиновники та політики, які мають на це певні права.

Читайте також на порталі "Коментарі" – Дмитро Кулеба розповів, яка надія у нього з'явилася після відвертої розмови із головою МЗС ФРН Бербок. Запуск у раніше встановлені терміни "Північного потоку-2" знову під питанням. В Німеччині знову нагадали про норми європейського законодавства.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини