Головна Новини Політика зовнішня політика Кулеба розповів про надію після розмови з главою МЗС ФРН Бербок.
commentss НОВИНИ Всі новини

Кулеба розповів про надію після розмови з главою МЗС ФРН Бербок.

Дмитро Кулеба вважає, що "Північний потік-2" не має жодного комерційного чи морального виправдання

17 грудня 2021, 09:20
Поділіться публікацією:

Захід не може виправдовувати запуск "Північного потоку-2" якимись комерційними чи моральними складовими. Тому для того, щоб зрозуміти, як далі бути з "Північним потоком-2", потрібно уважно прочитати європейське законодавство, яке знімає всі питання щодо "Північного потоку-2". Як передає портал "Коментарі", таку позицію у розмові із журналістом телеканалу "CNBC" висловив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, повідомляє офіційний сайт МЗС.

Кулеба розповів про надію після розмови з главою МЗС ФРН Бербок.

Дмитро Кулеба. Фото з відкритих джерел

На думку Дмитра Кулеби, за "Північним потоком-2" стоїть виключно політичний розрахунок. Є лише одна країна, яка виграє від запуску газопроводу – це Росія. А загалом "Північний потік-2" шкодить базовому принципу енергетики ЄС – диверсифікації.

Міністр зазначив, що для російського керівництва газ – це не просто ресурс, який допомагає зміцнювати бюджет країни, це своєрідна зброя. У цьому ж самі європейці вже могли переконатися, коли платили за російський газ за значно завищеними цінами.

Дмитро Кулеба підкреслив, президент РФ вирішив використати газ, як справжнісінький шантаж, вимагаючи від Заходу прийняти всі його умови і дати згоду на запуск "Північного потоку-2", інакше погрожував, що ціни на цей ресурс не стабілізуються, а продовжать зростати.

Кулеба зізнався, що його перша телефонна розмова з новим главою МЗС Німеччини Анналеною Бербок вселила обережну надію. Адже головний підсумок цієї розмови про те, що як Берлін, так і Київ вважають, що до цього проекту мають бути застосовані, ні дух Третього енергопакету ЄС.

Читайте також на порталі "Коментарі" — ЄС запропонує Путіну продати "Північний потік-2".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини