Головна Новини Політика зовнішня політика Кулеба відповів, чи почав Залужний роботу послом у Британії
commentss НОВИНИ Всі новини

Кулеба відповів, чи почав Залужний роботу послом у Британії

Валерій Залужний продовжує готуватися, щоб представляти Україну на дипломатичному фронті

8 червня 2024, 11:52
Поділіться публікацією:

На сьогоднішній день колишній головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний продовжує підготовку для роботи як посол у Великій Британії. Як повідомляє портал "Коментарі", про це в інтерв'ю "Укрінформу" розповів міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Кулеба відповів, чи почав Залужний роботу послом у Британії

Валерій Залужний. Фото: із відкритих джерел

"Цей процес (Ред. — підготовки) вже наприкінці фінішної прямої", — зазначив міністр.

Дмитро Кулеба додав, що розуміє підвищений інтерес до цієї теми, але нагадав, що "всіх послів оцінюють однаково: за результатами".

"Тому бажаю нашому новому послу у Сполученому Королівстві насамперед успіхів і результатів у дипломатичній роботі заради нашої держави", — зазначив глава МЗС.

Зазначимо, у цьому ж інтерв'ю Дмитро Кулеба заявив, що Україна задоволена тим, яка істерична атмосфера панує в Росії через саміт миру, адже він може зруйнувати ворожий міф про поділ світу на проукраїнську Європу та Америку та решту світу, який підтримує РФ.

"Ми задоволені тим, яка істерична атмосфера панує в Москві через Саміт світу. Ми бачимо це за їхніми діями та спробами перешкодити проведенню Саміту. Вони розуміють, що на кону – російський міф про поділ світу на Європу та Америку, які підтримують Україну, і всі решта світу, який підтримує Росію", — висловився топ-дипломат.

За словами міністра, світова більшість підтримує Статут ООН та міжнародне право.

Дмитро Кулеба стверджує, що Саміт миру – це глобальна дипломатична битва, яку Україна веде прямо зараз на всіх континентах та у всіх куточках світу. Він також підкреслив, що чим ближче до саміту – тим жорстокішою вона стає.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини