Головна Новини Політика зовнішня політика Кулеба розповів, який план Путін підготував для Заходу
commentss НОВИНИ Всі новини

Кулеба розповів, який план Путін підготував для Заходу

Дмитро Кулеба вважає, що Франція може стати лідером у Європі та завадити Путіну реалізувати його плани

18 січня 2022, 15:23
Поділіться публікацією:

Повернення України до сфери впливу Кремля – не головна мета Володимира Путіна. Росія має ще одну мету – встановити тотальний контроль у Європі, тим самим принизивши Захід. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться у статті глави МЗС України Дмитра Кулеби для видання Le Figaro, опублікованій на сайті МЗС.

Кулеба розповів, який план Путін підготував для Заходу

Дмитро Кулеба. Фото: Фейсбук Дмитра Кулеби

Тиск Росії пов'язаний не лише з бажанням президента РФ Путіна знову встановити тотальний контроль над Україною, а й із планом – принизити Захід, показавши всім, що тепер саме Росія має головний вплив у Європі та останнє слово тепер за Москвою. Реалізувати свій план Путін намагається, діючи за спинами європейців, обманюючи тих самих французів.

Міністр вважає, що головним важелем тиску є криза у сфері безпеки. За словами Дмитра Кулеби, сюди слід віднести концентрацію російських військ біля українського кордону, проект "Північний потік-2", як головний елемент шантажу, кібератаки, газова криза в ЄС.

Глава МЗС України вважає, що все це не просто низка подій, а складові цілісної стратегії Росії, головна мета якої послабити Європу, зробити її повністю залежною від Москви. Протистояти цьому може лише сильний лідер, роль якого у Європі може взяти він Франція під час головування у Раді ЄС.

Читайте також на порталі "Коментарі" – Дмитро Кулеба оцінив переговори щодо гарантій безпеки між Росією та США. Міністр нагадав, що Росія не має права голосу щодо членства України в НАТО. Крім того, уточнив дипломат, НАТО зробив би величезну помилку, якби ухвалив ультиматум Кремля про нерозширення на схід.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини