Головна Новини Політика зовнішня політика Перемога чи поразка: Кулеба оцінив переговори щодо гарантій безпеки між Росією та США
commentss НОВИНИ Всі новини

Перемога чи поразка: Кулеба оцінив переговори щодо гарантій безпеки між Росією та США

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба прокоментував вчорашні переговори в Женеві щодо "гарантій безпеки" між Росією та США

11 січня 2022, 14:47
Поділіться публікацією:

Переговори, на які покладала великі очікування Москва, пройшли для неї невдало, адже США вкотре дали зрозуміти Кремлю, що в РФ немає права голосу щодо членства України в НАТО. А прийняти ультиматум Путіна і відмовитись від розширення Альянсу на схід стало б величезним фіаско для всього Заходу. Як передає видання "Коментарі", таку думку щодо переговорів щодо "гарантій безпеки" між Росією та США висловив глава МЗС України Дмитро Кулеба, пише "РБК-Україна".

Перемога чи поразка: Кулеба оцінив переговори щодо гарантій безпеки між Росією та США

Дмитро Кулеба. Фото: Фейсбук Дмитра Кулеби

Міністр зазначив, що остаточні висновки про переговори можна буде зробити, коли відбудеться засідання Ради Росія-НАТО та Постійної ради ОБСЄ.

При цьому Кулеба заявив, що з самого початку було зрозуміло, що в Кремлі розуміють, що Захід не має наміру виконувати ультимативні вимоги про нерозширення НАТО. Росія просто вирішила підняти ставки, озвучивши грізні вимоги.

Глава МЗС називає позицію Росії цинічною, адже в той час, коли Москва говорить про гарантії безпеки, російські військові продовжують тримати в окупації частину української території, загрожують новим вторгненням та влаштовують газовий шантаж усієї Європи.

Дмитро Кулеба розмірковує, що Захід не зможе піти назустріч Росії, надавши юридичні гарантії про те, що розширення Альянсу не відбудеться і Україна ніколи не приєднається до блоку. Прийняття таких вимог Кремля стало б стратегічною поразкою НАТО. На переговорах у Женеві США продемонстрували чітку позицію, що далі говорити про Україну без участі самої України немає сенсу.

Дипломат підкреслив, незважаючи на завзятість російських дипломатів, тему про гарантії безпеки немає сенсу піднімати, поки російські війська залишаються в Криму і на Донбасі, поки російські війська не відведені від українських кордонів на безпечну для України відстань.

Читайте також на порталі "Коментарі" — експерти розповіли, чим закінчилися женевські переговори США та РФ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини