Головна Новини Політика зовнішня політика Кулеба розповів, як Захід допоможе стримати агресію Росії проти України
commentss НОВИНИ Всі новини

Кулеба розповів, як Захід допоможе стримати агресію Росії проти України

Україна та Захід координують свої дії, борючись із російською агресією

18 листопада 2021, 13:17
Поділіться публікацією:

У питанні протидії російській агресії Україна має схожі позиції із позиціями союзників. Тому Київ та Захід мають один спільний план щодо протидії російській агресії. Як передає видання "Коментарі", про це в інтерв'ю "РБК-Україна" розповів глава МЗС України Дмитро Кулеба.

Кулеба розповів, як Захід допоможе стримати агресію Росії проти України

Дмитро Кулеба - Фото liga.net

Міністр зазначив, Кремль всіляко показує, що досі не відмовився від військового сценарію і розглядає його як один із можливих у протистоянні з Україною. Кулеба наголосив, що головне завдання України та західних союзників – відбити будь-яке бажання Москви вдатися до військової авантюри.

Західні країни за щільної співпраці з Україною розробили три етапи захисту від російської агресії. Перший етап – дипломатичний. Він полягає в тому, щоби західні лідери використовували публічні виступи для підтримки України.

Другий етап полягає в економічній складовій. Проти Росії може бути задіяні нові санкції, у разі рішення Росії вдатися до загострення. На особливому місці тут проект "Північний потік-2". Його робота також може бути під питанням.

Третій етап – військово-оборонний. Він полягає у тому, щоби підвищити обороноздатність України. Йдеться про допомогу Україні в оборонній сфері. Це може бути допомога від Заходу як військовим контингентом, так і озброєнням.

Дмитро Кулеба підсумував, що в комплексі всі три рівні мають дати зрозуміти Росії, що продовжувати агресію проти України – це не лише дуже дорого, а й небезпечно.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Дмитро Кулеба назвав умову, коли Київ включиться у вирішення питання з мігрантами з Білорусі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини