Головна Новини Політика зовнішня політика Кулеба розповів, як партнери України можуть припинити ракетний терор РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Кулеба розповів, як партнери України можуть припинити ракетний терор РФ

У МЗС натякнули, що між Україною та деякими західними партнерами може відбутися непроста розмова

3 червня 2023, 11:32
Поділіться публікацією:

Глава МЗС України Дмитро Кулеба зазначив, що Києву доведеться мати непросту розмову з деякими західними країнами, які виступають партнерами України, але при цьому відмовляються вводити санкції проти Росії, що дозволяє Москві виробляти ракети та дрони. Ці дрони та ракети щодня летять на мирні міста України, від цього гине цивільне населення. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба зробив під час брифінгу.

Кулеба розповів, як партнери України можуть припинити ракетний терор РФ

Дмитро Кулеба. Фото з відкритих джерел

Міністр поінформував, що Україна переслала країнам-партнерам перелік із 36 компаній військово-промислового комплексу РФ, причетних до виробництва повітряних засобів ураження, і просила запровадити обмеження щодо них.

Проте, за словами дипломата, санкції було введено лише проти невеликої частини компаній. Незважаючи на те, що Україна досі страждає від безперервних ударів дронами та ракетами з боку РФ. Мільйони наших співвітчизників не можуть заснути через повітряні тривоги, що почастішали.

"Нехай тоді колеги пояснюють публічно своїм громадянам, громадянам України, в чому проблема застосувати санкції проти російського заводу, що клепає ракети, якими вбивають українців?", — зазначив глава МЗС.

Він додав, що всім корисно буде почути, які бізнес-інтереси та політичні мотиви перебувають під загрозою від запровадження санкцій проти компаній, які допомагають путінському режиму продовжувати повномасштабну війну проти українського народу.

Читайте також на порталі "Коментарі" — в Інституті вивчення війни розповіли, чи вдається РФ стримувати очікуваний контрнаступ ЗСУ.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Дмитро Кулеба знову вирушив до африканського турне: чому це важливо для миру в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини