Головна Новини Політика зовнішня політика Кулеба розповів про майбутнє у відносинах з Китаєм
commentss НОВИНИ Всі новини

Кулеба розповів про майбутнє у відносинах з Китаєм

Україна буде себе показувати як частина західної спільноти

5 жовтня 2021, 11:06
Поділіться публікацією:

Для Китаю Україна буде себе представляти як частина Європи та західного політичного співтовариства. Про це сказав міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Кулеба розповів про майбутнє у відносинах з Китаєм

Дмитро Кулеба, фото з відкритих джерел

Міністр стверджує, що зараз Китай на першому місці для України з торгівлі. З цією країною вигідно дружити. Китай може допомогти в стримуванні Росії. Але, Дмитро Кулеба каже, для цієї східної країни, Україна буде частиною західного світу.

У МЗС повідомляють, від США ніяких порад по відносинах з Китаєм не давали. 

"У Сполучених Штатів є дві "червоні лінії", як модно зараз говорити. Це доступ Китаю до військових технологій і поширення китайських технологій в сфері 5G, кібербезпека в цілому. Якщо ти починаєш з Китаєм "грати" в цих двох темах, ти відразу отримуєш дуже чіткі і прямолінійні сигнали від Сполучених Штатів", — говорить Дмитро Кулеба.

Кулеба зазначає, що ті, хто кажуть, що торгівля України з Китаєм може зіпсувати відносини із західним світом, позбавлені здорового глузду. У МЗС підкреслили зацікавленість нашою країною в піднебесній. Також Україна бажає здійснити взаємний обмін візитами президентів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про те, що Дмитро Кулеба заявив про готовність країни створити серйозні проблеми для Росії. Офіційний Київ готовий брати участь у всіх можливих форматах переговорів з Росією. Важлива тільки одна ключова деталь — на перемовинах повинна обговорюватися тема про припинення війни на Донбасі. Головний український дипломат зазначив, мир за всяку ціну — це не те, що потрібно Україні. Україна прагне до справедливого миру. Цей світ повинен відповідати тій величезній ціні, яку державі доводиться платити, відстоюючи свій суверенітет і незалежність.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини