Головна Новини Політика зовнішня політика Кулеба розповів, чи збирається Україна наступати на Донбасі
commentss НОВИНИ Всі новини

Кулеба розповів, чи збирається Україна наступати на Донбасі

Глава українського МЗС Дмитро Кулеба розповів про те, чи збирається Україна наступати на Донбасі

13 квітня 2021, 11:05
Поділіться публікацією:

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба прокоментував чутки про те, що наша країна має намір проводити військову операцію для силового звільнення тимчасово окупованих територій Донбасу. Про це він повідомив в інтерв'ю іспанському виданню "EFE".

Кулеба розповів, чи збирається Україна наступати на Донбасі

Наступ ЗСУ на Донбасi

За його словами, наша країна не бажає війни і не збирається влаштовувати ескалацію в зоні конфлікту на Донбасі. Він зазначив, що про підготовку наступальних або інших військових операцій мови не йде. Також міністр підкреслив, що партнери України з Німеччини та Франції також не повідомили про підготовку ескалації з боку України.

Дипломат чітко заявив, що наша країна не хоче війни, а розраховує на вирішення конфлікту політико-дипломатичним шляхом. Глава українського МЗС також зазначив, що глава держави Володимир Зеленський заявив, що єдиним способом закінчення війни на Донбасі є вступ України в НАТО.

Довідка: з квітня 2014 року в окремих районах Донецької та Луганської областей України триває російська збройна агресія, в якій беруть участь незаконні збройні формування і регулярні війська РФ. За час конфлікту загинуло понад 14 тисяч українських громадян.

Сама Росія свою участь в конфлікті заперечує, називаючи себе посередником у переговорах, не дивлячись на численні докази її прямого військового вторгнення в Україну. Останнім часом країна-агресор стягує війська до кордону з Україною і на територію тимчасово окупованого Криму, а російська пропаганда загрожує нашій країні великою війною.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що Зеленський зробив заяву про можливе вторгнення Росії.

Читайте також, чого Зеленський очікує від Байдена.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини