Головна Новини Політика зовнішня політика Кулеба розповів, чи допускає Захід відключення Росії від SWIFT
commentss НОВИНИ Всі новини

Кулеба розповів, чи допускає Захід відключення Росії від SWIFT

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба озвучив позицію Києва щодо необхідності відключення Росії від міжнародної міжбанківської системи SWIFT

30 січня 2022, 09:27
Поділіться публікацією:

Глава МЗС України Дмитро Кулеба вважає, що західні союзники повинні розуміти важливість відключення Росії від міжнародної системи SWIFT як покарання за вторгнення агресора в Україну. Як повідомляє портал "Коментарі", таку думку Дмитро Кулеба висловив у своїй колонці на "НВ".

Кулеба розповів, чи допускає Захід відключення Росії від SWIFT

Дмитро Кулеба. Фото: Фейсбук Дмитра Кулеби

Міністр назвав великим успіхом те, що відключення Росії від SWIFT тепер Захід почав серйозно обговорювати та допускати такі санкції проти країни-агресора. Хоча раніше західні партнери про це навіть не хотіли говорити. Наразі позиція колективного Заходу кардинально змінилася. При цьому Кулеба наголосив, що Україна не бачить причини для дискусій з цього приводу. Питання має бути вирішене, і Росія має бути відключена від SWIFT, якщо вирішить піти на новий виток ескалації. Захід має про це заявити офіційно.

За словами Дмитра Кулеби, українські дипломати останні місяці провели величезну кількість зустрічей із західними партнерами, на яких головною темою було посилення пакету санкцій проти РФ. Підсумки цих переговорів сьогодні бачить увесь світ і, зокрема, Росія. Пакет нових санкцій не лише сформовано, а й затверджено. Крім санкцій проти Росії, обговорювалося питання допомоги української армії. Як результат, усі бачать ту кількість літаків із озброєнням, яка прибула та продовжує прибувати до Києва.

Дипломат додав, що головні аспекти нових санкцій проти Росії узгоджені на найвищому рівні з владою США, Великобританії, Канади та ЄС.

Читайте також на порталі "Коментарі" – президент Володимир Зеленський спробував достукатися до західних лідерів через ЗМІ: просить посилення санкцій проти Росії та конкретних дій.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини